Mediakyttä: Viidensadan euron vilautus

T:Teksti:

Uudessa Hymy-lehdessä paljasteleva Susan Ruusunen kertoo, kuinka häneltä kysytään usein, miten Hymyn alastonkuviin pääsee. Miten on, päätoimittaja Esko Tulusto?
”Kahdella tavalla: soittamalla ja tarjoutumalla, tai jos olemme kiinnostuneita sopivasta mallista, otamme häneen yhteyttä.”
Hyväksyttekö muita kuin salarakkaita ja BB-tähtiä?
”Meillä on ollut vuosien varrella edustava valikoima julkkiksia, iällä ja sukupuolella ei ole väliä. Meillä on ollut myös komeita uroita, vaikka he keskimäärin ovatkin ujompia kuin naiset. Ei meillä mitään salarakaskynnystä ole, voi olla julkirakas myös. Ajankohtaiset henkilöt ovat kiinnostavia.”
Onko kuvien yhteydessä pakko kehua virolaista plastiikkakirurgiklinikkaa?
”Ei ole pakko, mutta käsittääkseni kysymys on siitä, että se on yhtä laadukas kuin suomalaiset klinikat ja hintatasoltaan niitä halvempi. Jossain määrin olemme tietenkin riippuvaisia siitä, missä ne leikkaukset tehdään.”
Paljonko maksatte kuvista?
”500-4000 euroa. Riippuu vähän julkisuusarvosta, mutta eivät ne merkittäviä palkkioita ole. Juttupalkkiot Suomessa ovat kohtuullisia ja puheet niistä ovat ylimitoitettuja. Ei niin sanottu shekkivihkojournalismi rajoita sananvapautta.”

Matti Markkola