1. Onko sinulla jo kesätyöpaikka tiedossa?

yllä 48,3 %

Ei 46,6 %

En aio mennä kesätöihin 5,1 %

2. Onko sinulla ollut vaikeuksia sopivan kesätyöpaikan hankkimisessa tänä vuonna?

Kyllä 40,1 %

Ei 44,5 %

Eos 15,4 %

3. Miten tärkeinä pidät seuraavia asioista sopivaa kesätyöpaikkaa etsiessäsi?

“Kesätyöpaikassa tärkeintä on työllistyminen omalle opiskelualalle. Kesätyöpaikan ei ole tarkoituskaan olla pidempiaikainen työ, joten ilmapiiri ja työkaverit ovat toissijaisia seikkoja. Kesällä myös voi paiskia töitä niska limassa, lukukausien aikana ehtii dokailla kavereiden kanssa ihan tarpeeksi.”

“Haaveiden ja todellisuuden välillä on iso kuilu: kesätyöksi yleensä loppujen lopuksi otetaan se paikka, mikä saadaan, eikä se, mitä halutaan. Kaikkiin vähänkin mielenkiintoisi in työpaikkoihin on kilometrien pituinen jono. (-12969524)

“Minulla on jo yksi ammattitutkinto samalta alalta, jota opiskelen edelleen, joten tuntuu äärimmäisen turhauttavalta hakea töihin kesäksi kaupan kassalle. Alaan liittyvät kesätyöt ovat kuitenkin pääsääntöisesti kuntien tarjoamia kesätöitä, joita pitäisi tehdä nälkäpalkalla. Varsinaisia viransijaisuuksia on kesäisin hyvin vähän tarjolla.”

“Mielekkäät duunit teetetään yliopistoharjoittelijoilla. Jos harjoittelutuki on käytetty, myyt purilaisia.”

“Kesätöiden saaminen on pitkälti tuuripeliä. Omalla kohdallani rohkeus kuitenkin kannatti. Sain työpaikan, josta hädin tuskin uskalsin edes uneksia. En uskonut, että opintoalani kirkkain johtotähti-työnantaja edes lukisi toisen vuoden opiskelijan hakemusta, mutta kuinka ollakaan, sain kutsun haastatteluun. Kesäkuussa aloitan unelmatyön.”

“Kysely on farmasian opiskelijan näkökulmasta aika naurettava, sillä me saamme melkein automaattisesti oman alamme työpaikkoja. Apteekkeja on Suomessa reilut 800 ja käytännössä kaikissa niissä tarvitaan kesätyövoimaa, jota me opiskelijat kohtuullista korvausta vastaan tarjoamme. Palkkakin on huomattavasti parempi kuin normi-Siwan kassaneidillä.”