1900-luvun alku. Siirtomaiden omistaminen on päivän sana. Joukko lähetyssaarnaajia puuhaa myös Suomelle alusmaata Etelä-Afrikan miehittämältä Ambomaalta. Valtiovalta ei innostu ajatuksesta. Hanke jää.

1918. Monarkia sen olla pitää. Suomellekin halutaan Euroopan mallin mukaisesti kuningas. Ylimääräisillä valtiopäivillä 9. lokakuuta valinta osuu Saksan keisarin lankoon Hessenin prinssiin Friedrich Karl Ludwig Konstantin von Hessen-Kasseliin. Saksan tappio ensimmäisessä maailmansodassa kaataa kuitenkin kuningashankkeen. Suomesta tulee tasavalta.

1931. Pilvenpiirtäjät ovat 30- luvulla kuuminta hottia. Arkkitehtien toiveet “Helsingin Empire State Buildingistä” toteutuvat kuitenkin vain kompromissikorkeudessa. Hotelli Torni valmistuu 70 metriä korkeana ja 14-kerroksisena.

2006. Presidentti Bush on isoista pojista isoin. Hänet pitää siis saada vierailulle Suomeen – käyhän presidentti Virossakin. Presidentin aikataulu on erittäin tiukka, ja hänen täytyy kohdistaa energiansa maailman välittömiin ongelmiin. Suomen ja Yhdysvaltain välillä näitä ongelmia ei ole”, Yhdysvaltojen Pohjoismaiden ja Baltian asioista vastaava virkamies Mark Pekala vakuuttaa Helsingin Sanomille lokakuussa.

2007. Sukellusveneet tekevät paluuta. “Olemme heikoilla, jos meillä ei ole samoja välineitä kuin naapureilla”, toteaa maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Alpo Juntunen Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan energiakysymyksiä käsittelevässä seminaarissa. Yksi sukellusvene maksaisi Suomelle 200-300 miljoonaa euroa. Puolustusvoimien hankintarahat ovat noin 600 miljoonaa euroa vuodessa.