Tuore yhdysvaltalaistutkimus kertoo, että yli kolmekymppinen ensisynnyttäjä saa muita hedelmättömämpiä tyttäriä. Hedelmöityshoito, joka auttoi vielä äitiin, ei aikanaan enää tepsi heidän iltatähtiinsä, sillä nämä ovat perineet valmiiksi vanhentuneet rakennusaineet.
    Uutisessa tiivistyy kauniilla tavalla olennainen siitä kehityksestä, jota kutsutaan edistykseksi. Naissukuhormoni estrogeeni on tässä keskeisessä osassa. Määrittelenkin edistyksen olevan hormonaalinen kokeilu, jossa koe-eläimet altistetaan sukupolvien ajan monipuoliselle estrogeenipommitukselle.

Estrogeenia on tarjolla joka lähtöön. Naisille sitä syötetään läpi elämän: kaksikymppisenä ettei keho hedelmöittyisi, kolmikymppisenä että se hedelmöittyisi ja viisikymppisenä että se luulisi vielä voivansa hedelmöittyä.
    Ruokavaliossa suositaan siirtymistä pois lihasta ja eläinrasvoista, koska ne kohottavat miessukuhormonin tasoja. Korvaavaksi ravinnoksi tuputetaan soijaa ja viljaa ja muuta halpaa rehua, joka on täynnä luontaisia kasviestrogeeneja. Kemianteollisuus taas kehittää jatkuvasti keinotekoisia estrogeeneja sisältäviä tuotteita, joita koe-eläimet kantavat koppiinsa. Tuotteista edistyksellisin on muovi. Siitähän voidaan muovata ihan mitä halutaan.
    Miessukuhormonin nauttiminen sen sijaan kielletään vaarallisena, koska se lisää epäreilusti voimia, vireystilaa ja potenssia. Äidit, opettajat ja Nyt-liite on valjastettu elämänmittaiseen projektiin, jossa miehille opetetaan estrogeenisia käyttäytymismalleja. Tulee olla vaatimaton. Tulee hörähtää lauseen jälkeen, ettei kukaan pidä sinua aggressiivisena. Tulee sääliä sitä joka kokee vastoinkäymisen ja katsoa häntä empaattisesti ja sanoa voi. Päivitellään.
    Tavoitteena on saada väestö aktiivisesti tarkkailemaan epäestrogeenista käytöstä ja raportoimaan siitä omalletunnolleen ja yleisönosastoille.

Tulokset ovat olleet mitä edistyksellisimpiä. Koe-eläinten fysiikka on muuttunut lempeän taikinamaiseksi. Niiden mieliala vaihtelee arasta apatiasta ajoittaisiin hysteerisiin purkauksiin. Koe-eläimet eristäytyvät omiin koppeihinsa.
    Oireellista on myös, että väestökannat pienenevät aina vain. Tämä perustunee tarvehierarkiaan: vaikeissa olosuhteissa resurssit on suunnattava selviytymiseen.
    Ehkä kiinnostavin kokeesta saatu havainto on kuitenkin se, että mitä altistuneempi koe-eläin estrogeenille on, sitä innokkaammin se haluaa tuputtaa sitä muillekin lajitovereilleen. Kaikilla nähdään olevan velvollisuus osallistua estrogeenikokeiluun. Tätä velvollisuutta kutsutaan oikeudeksi. Infektiota kutsutaan kehitysavuksi.

Joonas Konstig

Kirjoittaja on 29-vuotias kirjallisuuden opiskelija ja venäläisten painonnosto-oppaiden ystävä.