Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) on päässyt neuvottelutulokseen vuoden 2007 hallituksesta. Sitoutumattomien ryhmien, ainejärjestöjen ja osakuntien, lisäksi hallitusvaltaa käyttää ensi vuonna oikeisto. Viime vuoden hallituksessa istuneet HYY:n vihreät (HyVi) ja Sitoutumaton vasemmisto (Sitvas) jäivät oppositioon. Edustajisto valitsee hallituksen virallisesti kokouksessaan 1.12.
    “Ratkaisevaa oli nähdäkseni ehdokkaiden kompetenssi”, sanoo neuvottelujen kokoonkutsujana toiminut Helsingin yliopiston ainejärjestöliiton (HYAL) Ville Väärälä .
    Hän ennustaa, että tulevalla kaudella hallituksen tärkeä painopiste on muun edunvalvonnan ohella Leppäsuolle suunnitellun Leppätalon rakennushankkeen eteenpäin vieminen.
    Oppositioon jääneen Sitvasin neuvottelija Jukka Huhta pitää hallitusratkaisua yksinkertaisesti ideologisena valintana. Hän uskoo, että HYY:n suunta muuttuu tulevana vuonna.
    “Hallitusneuvottelujen tuloksesta ei käy ilmi, että ketään olisi nimetty hoitamaan tasa- arvo-, kehitysyhteistyö- tai ympäristöasioita. Se kertoo jo aika paljon.”
    HYY:n hallituksen puheenjohtajaksi noussee nykyinen talousvaliokunnan puheenjohtaja Katariina Styrman (HYAL).
    Hän sanoo olevansa tyytyväinen hallitusratkaisuun ja arvioi, ettei HYY:n suunta muutu radikaalisti tulevana vuonna.
    “Tärkeätä on HYY:n oman järjestökentän kehittäminen ja aktivoiminen. Leppätalon valmistuminen antaa paljon uusia mahdollisuuksia, joihin pitää valmistautua ajoissa.”
    “Pyrin myös siihen, että tavallisen opiskelijan olisi entistä helpompaa tulla mukaan HYY:n toimintaan esimerkiksi valiokuntien kautta”, hän sanoo.
    Järjestötoimintaan panostava Styrman pitää myös HYY:n ympäröivään yhteiskuntaan reagoivaa kansalaisjärjestöroolia edelleen tarpeellisena.
    “Se linja jatkuu”, hän sanoo.
    Muut vuoden 2007 hallituksen jäsenet ovat Ulla Hemminki (Osak.), Johanna Haapala (Oikea), Johanna Ahola (HYAL), Lauri Sainio (Oikea), Ville Sinnemäki (Osak.), Mikko Heinonen (HELP), Anna Kärkkäinen (SNÄF), Hannu-Matias Nurmi (HYAL) ja Mikko Kotola (Osak.).