Toisaalla

T:Teksti:

Ravintoloitsija Seppo Koskinen avasi jälleen uuden ravintolan Helsinkiin. Järkyttävän kalliita juomia myyvässä Lux-yökerhossa on pukeutumiskoodi. Missä tahansa retkuissa ei pääse sisään.
    Ajatus on kaunis. Mutta, hetkinen: sehän tarkoittaa sitä, että portsarit päättävät mikä on tyylikästä. Mikä trendsetter ravintoloitsija Seppo Koskinen onkaan! Metroseksuaalit poket tunnetaan juuri pistämättömistä näkemyksistään muodin saralla.
    Julkkiskokit ovat niin passé. Kohta julkkisportsarit kertovat, miten meidän pitää pukeutua.

Parin vasemmistonuoren asunnosta löytynyt kannabisviljelmä aiheutti kohun Satakunnassa. Maakunnan vasemmistopomot kiirehtivät kilpaa tuomitsemaan nuoria ja jatkoivat näin Vihreässä liitossa hyväksi havaittua pössyttelevien puoluetovereiden tuomitsemisen linjaa. Ehkä tarkoitus oli viedä huomiota pois puheenjohtajasekoilusta, mutta valitaanko nyt ruton sijasta kolera?
    Porin sosiaalilautakunnan puheenjohtaja Juha Sandberg jyrisi Satakunnan Kansassa, että tuomitsee puoluetoverinsa ja ystävänsä jyrkästi ja neuvoo muitakin vasemmistoliittolaisia sanoutumaan “irti huumejutusta”. Myös vasemmistonuorten piirihallituksen varapuheenjohtaja Pekka Ruissalo oli valmis antamaan heti kenkää syytetyille.
    Samaan aikaan vasemmistonuorten omissa ohjelmissa puhutaan hyväksyvästi hampun kotikasvatuksesta. Mitäköhän mieltä nyt oikeasti ollaan, ja ottaako siitä enää kukaan selvää?

Helsingin julkisissa aloitettiin huhtikuussa nollatoleranssikampanja. Vartijoiden ja lipuntarkastajien voimin vähennetään häiriköintiä, pummilla matkustamista ja juopottelua.
    Meno on kuin sosiologian oppikirjasta. Yhteiskunta kontrolloi niitä, jotka eivät pysty sitä vastustamaan. Virhepysäköintiä tai punaisia päin ajoa ei yritetä nitistää nollatoleranssilla, vaikka rötöksinä ne ovat vähintään samanarvoisia.
    Siivouskampanja on silti hyvä: joukkoliikenteen parantamisesta on hyötyä kaikille. Toivottavasti vain kyseessä ei ole halu piilottaa muita ongelmia maton alle. Etenkin ympyrää ajava kolmosen raitiovaunu tuntuu olevan varoventtiili asunnottomien yösijojen puutteelle.