Kuten otsikosta ilmenee, syvien tunteiden tulkki Juha Mieto on ollut tietyistä jutuista viime aikoina täysin ulkona, jos ei sittenkään aivan niin ulkona kuin Jari Sillanpää.
    “Tähän ei kyllä pohjalainen jöröjullikka osaa sanoa mitään”, Mieto tuumaili tultuaan viimeisenä maaliin iskelmätähden seksuaalista suuntautumista koskeneessa arvauskisassa.
    Pohjalaisten jöröjullikoiden historia onkin täynnä sanattomaksi jääneitä.
    Kerran 1980-luvulla, kun jullikoiden vastainen toiminta oli vielä yksin Lenita Airiston varassa, sattui tosin, että eräs pohjalainen keksikin jotain sanottavaa.
    Perinteisesti noilla tienoin paljonpuhuvaa ei ole ollut kuin tennissukkien hiljainen kahina, mutta tuolloin todella kävi niin, että muuan suomalaismies uhitteli aikovansa puhua ja pussata.

Paikalle kerääntyi mittava yleisö.
    Mies aloitti. Hänen asiansa koski aikalaismerkintöjen mukaan “tykkäämistä”.
    Valitettavasti, kuten suomalaisessa puhekulttuurissa tapana on ollut, sankarimme ei ehtinyt muutamaa sanaa pidemmälle punastumatta. Naisväen mielestä se oli tietenkin sympaattista, mutta ei tässä kaikki. Varsin pian puhuja alkoi näet lähennellä sinooperin, sitten purppuran sävyä. Lopulta, käytyään läpi lähes kaikki sateenkaaren värit, ilmeisen heteroseksuaali uskallikko muksahti sinertävänä lattialle.
    Kuten mainittu, tämä tapahtui kauan ennen Sillä silmällä -ohjelman hinttivinkkejä:
    “Mies. Muista hengittää puhuessasi.”

Ajat onneksi muuttuvat, eikä nykyisin ole mitenkään homoa hengittää ja puhua samaan aikaan. Tai jos onkin, niin se on ihan okei. Monet tekevät sitä! Tästä tai mistään muustakaan asiasta ei tarvitse enää olla hiljaa!
    Nimittäin jos kansakunnan komeroista löytyykin yhä vaiettuja luurankoja, kyseessä ovat todennäköisesti ne onnettomat viihdetaiteilijat, joita ei ajoissa ole muistettu laskea ulos. Toisinaanhan voi käydä niinkin, että vaikka kaapin ovet ovat selällään, on takaseinään koteloitunut artisti liian kaavoihinsa kangistunut uskaltautuakseen ulkosalle. Tällöin on armeliainta nykäistä asianosainen vaikka väkisin piilostaan ennen kuin on liian myöhäistä.
    Sillä olisihan se surullista, jos vaikka Rita Tainola sattuisi jonain päivänä hapuilemaan komerosta tuoreita jutun aiheita, ja löytäisikin sieltä jonkun jo puoliksi lahonneen sydänystävänsä.