Yliopistolaisille räätälöityjä duunipaikkoja

T:Teksti:

Etsitään: Työtä, jota voi tehdä muutamana iltana viikossa tai viikonloppuisin ja josta ansaitsi sen verran, että tulee toimeen. Mutta ei liikaa, jotta opintotukea ei joudu palauttamaan.
    Opiskelijaelämään sopivan työpaikan löytäminen on opiskelijoille ikuinen päänvaiva.
    Nyt markkinoille on ilmestynyt uusi yritys: Studentjob. Se ilmoittaa olevansa nimenomaan työtä vailla olevien opiskelijoiden asialla.

Studentjobin perustajat ovat 22- vuotiaat kauppatieteen opiskelijat Tomas Valkama ja Lucas Geisler. Liikeidea syntyi Geislerin ollessa opiskelemassa Ruotsissa, missä opiskelijavuokrauksella on suuret markkinat.
    ”Me olemme itsekin opiskelijoita ja tiedämme, millaisia töitä opintojen ohella voi tehdä ja kuinka paljon,” Valkama kertoo.
    ”Tärkeintä on, että työ sopii opiskelijan rytmiin. ”
    Opiskelijoilta työnantajat toivovat Valkaman mukaan etenkin työkokemusta. Monelle opiskelijalle ongelma on tuttu: työkokemusta vaaditaan, jotta saisi töitä, mutta työkokemusta ei saa, kun ei saa töitä.
    ”Monet yritykset kyllä ymmärtävät opiskelijan elämäntapaa ja rytmiä. Nyt yrityksissä on alettu ymmärtää, ettei opiskelijoilla ehkä vielä ole niin paljon työkokemusta”.

Studentjobin toimii internetissä. Työtä haetaan tallentamalla yrityksen yrityksen tietokantaan ansioluettelo sekä tiedot koulutuksesta ja työkokemuksesta. Opiskelija ilmoittaa myös, onko kiinnostunut muistakin kuin oman alan töistä sekä minkälaiset työmäärät ja -ajat sopisivat hänelle parhaiten. Palvelu on opiskelijoille maksuton.
    Valkama kertoo, että suurin osa opiskelijoista hakee heidän kauttaan mitä tahansa työpaikkaa saadakseen lisätienestiä. Vain alle joka kymmenes on keskittynyt yksinomaan omaa koulutustaan vastaavien töiden etsintään.
    Studentjobin tietokantaan rekisteröityy noin 100 opiskelijaa kuukaudessa. Tällä hetkellä rekisteröityneitä opiskelijoita on noin 700.
    Työpaikkojen tarjonta ei ainakaan vielä vastaa opiskelijoiden määrää. Studentjobin sivuilla on näkyvissä keskimäärin kymmenen työpaikkailmoitusta.
    ”Ilmoituksia ei kerralla ole paljon, mutta niiden vaihtuvuus on suuri,” Valkama kertoo.
    Noin 5-10 prosenttia Studentjobiin rekisteröityneistä opiskelijoista on saanut tähän mennessä työpaikan.

www.studentjob.fi

Malin Grahn