Haarakonttori: Cool´s out

T:Teksti:

Hyvät lukijat, tällä kertaa aion suuren idolikolumnistini Anna-Kaisa Hermusen (Pirkka, Keskisuomalainen) tavoin juontaa kolumnini. Se on uusi, vänkä, televisiosta omaksuttu tapa kutsua lukijat tekstin äärelle. Siinä aluksi tiiviisti esitetään käsiteltävät asiat, jotta lukija herkistyy oikealle taajuudelle ja on valmis poimimaan koriinsa nämä mielipidekikkareet. Kas näin:
    Asiat, jotka eivät ole cooleja, vaikka kaikki niin luulevat.

Räppäävät suomalaiset. Tarvitseeko tätä selittää?

Matti Nykäsen pilkkaaminen. Osoittaa samankaltaista vahvuuden ja ylemmyyden tunnetta kuin lapsen hakkaaminen.

Silikonirintojen paheksuminen. Tästä aiheesta ei saa sanoa, että se on omiin rintoihinsa tyytymättömien, heikkoitsetuntoisten naisten marinaa, jota kukaan ei jaksa kuunnella. Siksi täytyy sanoa näin: Jos et halua, että sinua arvioidaan tissiesi perusteella, älä myöskään tee niin muille.

Terhi Kokkonen. Ei haittaa yhtään, vaikka laulaa kuin kirkkokuorolainen ja sanoittaa kuin runopiiriläinen. Lohduttava esimerkki siitä, miten menestys ei lopulta perustu mihinkään erityislahjakkuuksiin.

Kolumnistit. Jekku jekku! Ei edes tässä konttorissa oikeasti uskota, että joku pitäisi kolumnisteja cooleina. Paitsi ehkä jotkut harvat. Ehkä joka toinen sunnuntai? Viiden minuutin ajan?

Hihhuloiminen Anna Kortelaisesta. Ihan kuin se olisi Suomen ensimmäinen fiksu, akateeminen nainen, joka osaa kirjoittaa. Eikun hetkinen, niinhän se taitaa ollakin!

Tosi-tv:stä nariseminen. Blaa blaa, moraalin rappio, blaa blaa, näin alas tv ei ole ennen vajonnut, blaa blaa. T: Hesarin tv-kriitikot kahdeksana päivänä viikossa.

Trendinuuskijat. Keskustelu missä tahanssa toimituksessa:
    – Siis vau, pari suomalaismuijaa on sellasen kansainvälisen trenditoimiston listoilla nuuskimassa tulevia trendejä stadin kaduilta. Nyt heti soitetaan niille, että mitä trendejä on tulossa! (Näppäilee numeron)
    – Ööö, Pirjo.
    – Siis ooksä se trendi-Pirjo?
    – Ööö, joo?
    – No voiksä kertoo, mitkä on seuraavat trendit, mä teen jutun tästä.
    – Kröh, no chillailu, paljaat varpaat ruohoa vasten, maanalaiset bileet eli bileet viemäriverkostossa ja juustosämpylät. Sit niinku paluu perusarvoihin.
    – Uskomatonta, tosi makeeta! Tästä tulee kansijuttu!
    – Joo, sori mun täytyy lopettaa, mulla on 20 muuta toimittajaa pidossa.

Julkkiskokit. Ihmeen kauan hengissä ovat säilyneet nekin pässit, jotka raapustelevat juttuja siitä, kuinka “ruoka on nyt trendikästä”. Ja kuka meistä oikeasti haluaa tietää yhtään mitään Hans Välimäestä?

Cool. Lame on uusi cool. Ja on parempi uskoa, kun meitsi sanoo.

HAARAKONTTORI@JIPPII.FI