Laten kate riitti

T:Teksti:

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto äänesti kokouksessaan odotetusti ensi vuoden hallituksen puheenjohtajaksi Satakuntalaisen osakunnan Lauri Korkeaojan, 26.
    Ratkaisu tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä. Toisena ehdokkaana oli Oikean edustajistoryhmän Anna Anttinen , 24. Korkeaoja sai 49 ääntä, Anttinen 11. Anttista ehdottanut edustaja Antti Pätiälä laski Anttisen eduksi sen, että “hänen hallituksensa olisi huomattavasti paremmin demokraattiset seikat huomioiva kuin muutama viikko sitten ns. avoimissa neuvotteluissa laadittu demokratian irvikuva”.
    Pätiälä piti irvokkaana sitä, että hallituksen kokoonpano julkaistiin Ylioppilaslehdessä ennen edustajiston päätöstä. Sen sijaan Sitvasin Paavo Arhinmäki katsoi, että kerrankin jäsenistö oli avoimesti tietoinen siitä, mistä edustajistossa päätetään.
    Puheenvuorossaan Korkeaoja vakuutti, että hänellä on hyvät suhteet poliittisiin päättäjiin yli puoluerajojen, samoin kuin ylioppilaskunnan järjestöihin ja jäsenistöön.

Korkeaojan hallitukseen valittiin HuK Riitta Heinsalo (Osak), lääk. kand. Maria Hollmen (Help), fil. yo Hanna Jäntti (Hyal), fil. yo Riina Kontkanen (HyVi), hamm. lääk. yo Immi Kormi (HyVi), fil. yo Jenni Kyrönlahti (Sitvas), ped. stud. Ida Kåll (Snäf), oik. yo Hanna-Mari Mäkinen (Help), valt. yo Hannu Savolainen (Osak), FM Walter Rydman (Hyal)sekä teol. yo Ville Väkeväinen (Kesk).

Tuleva puheenjohtaja Korkeaoja ei ole ehtinyt vielä linjata yhdessä hallituksensa kanssa tulevia suunnitelmia, mutta itse hän pitää kolmea asiaa tärkeänä.
    “Ylioppilaskunnan pitkän tähtäimen suunnittelua pitäisi parantaa, jotta henkilömuutokset eivät aiheuttaisi turhia katkoksia tai muutoksia pitempiin projekteihin. Toisekseen kolmannen ylioppilastalon alkuun saattaminen on tärkeää.”
    “Ylioppilaskunta voisi nostaa entistä enemmän esille sitä, että tasa-arvoinen, maksuton koulutus on hyvinvointiyhteiskunnan peruspilar i ja paras optio-ohjelma. Koulutuskeskustelussa on tuotava esille se, että yhteiskunta hyötyy pitkällä tähtäimellä taloudellisestikin paremmin maksuttomasta kuin maksullisesta koulutuksesta.”

Riku Siivonen