Franz-setä: Helsinki – rahastettuni

T:Teksti:

Helsinki on auki. Kampin ja Aleksin ohella myös budjetista. Siitosen puljussa voi paksusti enää aviomies.
    Veroprosentti nousee sutjakkaasti kuin HUS:n hallitus Pariisin-koneeseen. Terveydenhoito on menossa päin Bogomoloffia. Joukkoliikenteessä matalalattiabussit eivät enää kallistu, sitä tekevät ainoastaan lippujen hinnat. Elämme kovia aikoja, ystäväiseni.
    Neljäsosa Helsingin kunnallisverotuotosta menee muiden kuntien elättämiseen. Ensi vuonna Helsinki ottaa velkaa niin paljon, että se käy katteeksi muuallakin kuin epätasapainoisessa budjetissa. Jopa ruotsalaisten sosiaalidemokraattien keskuudessa. Vaan onneksi pääkaupungilla on vaikutusvaltaisia ystäviä.

Onneksi on Helsingistä eduskuntaan valittu Paavo Lipponen. Savolainen, joka muistaa neljän vuoden välein olevansa helsinkiläinen. Vaalikampanjansa avajaisissa pääministeri puhui taas kerran nopeammin kuin ajatteli ja väitti talousongelmien ratkeavan, kun kaupunki myy omistamansa tontit pois. Kilpailu vuoden sammakosta julistetaan täten päättyneeksi.
    Onneksi on Helsingistä eduskuntaan valittu Sauli Niinistö. Salolaisen paikalle nostettu salolainen. Mies, jonka ympärille tuopit tuodaan. Budjettikuria vahties-saan valtiovarainministeriltä unohtui tulevaisuuden karikkoihin varautuminen. Paitsi äänet, imi Niinistö Helsingistä myös edellytykset järkevälle taloudenpidolle. Kuten kuntataloudesta ylipäänsä. Tervemenoa Luxemburgiin, ota sinistä Belmontia riittävästi mukaan.
    Onneksi on Helsingistä eduskuntaan valittu Esko Aho. Poliitikko, joka ennen Harvardin-matkaansa ilmoitti jättävänsä reissun oikeellisuuden äänestäjien punnittavaksi seuraavissa vaaleissa. Mitkähän vaalit ne ovat ja ketkä niissä saavat äänestää?

Onneksi on laajapohjainen hallitus. Jokaiselle jotain, jotta rintama pitää ja kaikki ovat tyytyväisiä. Ja pääkaupunki maksakoon.
    Onneksi on Suomen Keskusta (Piippolan kunnassa, Leskelän kylässä) rp, joka parlamentarismin periaatteita kunnioittaen urheasti puolustaa hallituksen murjomia. Paitsi helsinkiläisiä. Maakuntien kepulaisten kestopäivittelyn aihe on, mikseivät maakunnista muuttaneet nuoret äänestä keskustaa Helsingissä. Vastaus on yksinkertainen: se on ylellisyyttä, johon nuorella pääkaupunkilaisella ei ole varaa.
    Hyvät neuvot ovat nyt kalliit, oma Helsinkini. Ainakin kaupungin käyttämien konsulttien taksoilla.

franzaillaan@yahoo.com