Wordin koodista syntyi urbaani legenda

T:Teksti:

Viekas kettu punaturkki laiskan koiran takaa kurkki. Kuulostaako tutulta?
    Syöttämällä Microsoftin Word-ohjelmaan koodin =rand (200,99) ohjelma sylkee 221 sivua lastenlorua.
    Tieto oudosta toiminnosta on kiirinyt uutisryhmien ja sähköpostin välityksellä myös Microsoftin korviin. “Kysymys on keksinnöstä, jolla helpotetaan Wordin ominaisuuksien demonstrointia. Ei siis ohjelmoijan sekaan livauttamasta viimeisen koodin pilasta”, kertoo Timo Tiainen Suomen Microsoftilta.
    “Esimerkiksi koulutuslaitoksille toiminto on hyödyllinen, kun koulutetaan ryhmiä ja esitellään, mitä tekstille voi Wordilla tehdä. Ei tarvitse hakata konsonanttijonoja sormin.”
    Liikkellä on myös ollut huhu, jonka mukaan Microsoft palkitsee vastauksen keksijän. Tiainen varmistaa huhun vääräksi. Luultavasti joku on halunnut pitää yllä mielikuvaa siitä, että ohjelmoija on päässyt jekuttamaan yhtiötä. “Ehei. Kyllä Microsoftilla tämä mahdollisuus tunnetaan. Ainakin nyt, kun kyselyitä alkoi sataa.”

Microsoft Word 2000 fi CD 2990 markkaa PC-SuperStoresta

Laura Halminen