Alio: Tahdon olla kaikkialla

T:Teksti:

Lukiossa minulla oli kaveri, jota haukuimme selän takana better-maniksi. Siltä varalta, että joku olisi joskus kysynyt, mitä better-man tarkoittaa, meillä oli määritelmä valmiina. Jos kutsut better-manin juhliisi, hän vastaa: tulen kyllä. Itsekseen hän lisää: ellei ilmaannu jotain parempaa.
    Moinen opportunismi kiukutti meitä muita. Salaa silti ymmärsin better-mania ja ymmärrän yhä; sairastan samaa tautia joskus itsekin. Maailmassa on niin paljon paikkoja, joissa voisi olla, asioita joita tehdä, eikä aika riitä mitenkään. Sitä kun ajattelee keskellä yötä, mahaan alkaa sattua. On piinallista elää peläten, että parhaat juhlat ovat jossain toisaalla.
    Siihen ahdistukseen ei auta kuin Saarikoski.

Ajattelin ajatuksia, jotka sopivat minulle,
kävelin metsässä, ja puista satoi pisaroita päälleni,
tulin milloin mihinkin
ja tiesin, että aina olin oikeassa paikassa.

Kiitos Pentti.

Sanna Sommers