RiotYL

Kutsumattomat vieraat

Portaikon päässä on jykevä, puinen ovi. Se on lukossa. Tähänkö tämä kaatuu?

Ei sittenkään: jostain kuuluu askelia, ovi avautuu.
”Hei”, sanoo henkilökuntaan kuuluva nainen ja katsoo meitä hölmistyneenä.
”Hei”, sanomme me ja vedämme kommandopipot naamalle.

Sitten painamme mankan play-nappia, ja mahongin väristen kalusteiden täyttämän huoneiston hiljaisuuden rikkoo kovaääninen punk. Lähes saman tien kuuluu tiukka huuto – Pörssiklubin pomo on perässämme.

Suunta on selvä, ja nyt on kiire: kohti klubin kirjastohuonetta.

PÖRSSIKLUBI on herrainkerho. Klubilla miehet voivat lounastaa ja vaihtaa kuulumisia. Siellä puhutaan tärkeistä asioista. Itse asiassa niistä kaikkein tärkeimmistä: rahasta ja vallasta.

Klubin johtaja Michael Nyman on kehuskellut Tulva-lehdessä, että jäsenistössä ovat edustettuina kaikki Suomen menestystarinat Stora Ensosta Nokiaan.

”Täällä käyvät presidentit, ministerit ja paljon ulkomaiden ja kotimaan päähenkilöitä”, Nyman sanoi viisi vuotta sitten.

Jäsenlista on salainen, mutta esimerkiksi klubin hallituksen puheenjohtaja Juhani Mäkinen on kahdeksan yhtiön hallituksessa, sellaisten kuin Fazer ja Lemminkäinen. Iltalehden viimekeväisen tiedon mukaan jäseniä on noin 1 500 ja luku kasvaa kokoajan.

Klubi perustettiin vuonna 1910 – kolme vuotta ennen Ylioppilaslehteä. Aikalaisia ollaan.

Itse asiassa Ylioppilaslehtikin oli aluksi tavallaan herrainkerho. Lehden historia oli pitkään enimmäkseen nuorten vihaisten miesten historiaa. Pikkuhiljaa yhä useammalle naiselle alettiin maksaa juttupalkkioita ja kuukausipalkkaa.

Kunnes sitten 1980-luvulla toimituksessa innostuttiin feminismistä ja julkaistiin oikein naisteemanumero. Koko 2000-luvun tilanne on ollut se, että enemmistö lehden tekijöistä on naisia.

Pörssiklubissa samanlaista muutosta ei ole nähty, vaikka klubin sivulla sanotaan, että ”perinteet säilyvät mutta toiminta sopeutetaan jatkuvasti tämän päivän vaatimuksiin ja tuleviin haasteisiin”.

Nainen voi Suomessa olla valtiovarainministeri tai Suomen pankin pääjohtaja, mutta naisten hyväksyminen Pörssiklubiin koetaan yhä liian suureksi ”tämän päivän vaatimukseksi”.

”Nykyinen näkemys on jäsenkunnan tahdon mukainen”, hallituksen puheenjohtaja Mäkinen sanoo puhelimessa.

Siitä huolimatta, että Pörssiklubin jäseniksi pääsevät vain miehet, klubin tiloissa käy päivittäin naisia. Klubilla on ravintola, jonne jäsen voi tuoda lounasseuraa sukupuolesta riippumatta. Naiset voivat ihailla klubin arvokkuutta henkivää tunnelmaa ja tallustella punaisella kokolattiamatolla – mutta yhteen tilaan nainen ei saa jalallaan astua. Kirjastotila on pyhitetty vain ja ainoastaan herroille.

Viime keväänä Yle kysyi klubin johtajalta Michael Nymanilta, olisiko aika jo kypsä naisjäsenille. Nyman väisteli ja sanoi naisten olevan kyllä tervetulleita vieraiksi.

”Näin klubinjohtajana pitää todeta, että on erittäin mukavaa, kun jokunen nainen aina tulee tänne klubille vieraaksi, niin minullakin on jotain silmäniloa”, hän sanoi.

Ylioppilaslehti päätti ilahduttaa vierailulla.

KIRJASTOHUONEESSA ollaan!

”Silence!” lukee huoneen seinällä olevassa taulussa. Musiikki pauhaa.

Itse askarreltu kommandopipo on pyörähtänyt toimitussihteerin päässä, mutta toisesta silmänreiästä hän erottaa Pörssiklubin johtajan vihaisen ilmeen. Johtaja tarttuu napakasti kiinni riehujan vasempaan käsivarteen ja peittää tämän oikeassa kädessä olevan videokameran.

Toimittaja istuu keskellä huonetta olevaan nahkatuoliin, joka on huhupuheiden mukaan kuulunut. Tai sitten Mannerheim on joskus istunut siinä, ehkä. Toimittaja heiluttaa jalkojaan. Huudamme katkonaisesti iskulauseita. Meitä on kolme ja tuntuu, ettei johtaja osaa päättää, mitä seuraavaksi tekisi.

Olemme hippasilla. Päätoimittaja juoksee klubinjohtajaa karkuun valkoisten pöytäliinojen peittämien pöytien taakse kuin kauris lumisella pellolla.

Tämä alkaa olla tässä. Johtaja työntää kohti ulkoovea ja tarttuu vielä reitiltä poikkeavaa kuokkavierasta käsivarresta. Irti otteesta, kohti portaikkoa!

”Menkää lapset kotiin kasvamaan”, peräämme huudetaan, kun poistumme porraskäytävään.

Alle minuutin mittainen naisten kutsumaton vierailu Pörssiklubille on ohi.

Me aiomme kyllä kasvaa jossain vaiheessa aikuisiksi. Mutta kuinka kauan Pörssiklubin pitää vielä kasvaa?

Teksti: Ylioppilaslehden toimitus
Kuva ja video: Niklas Sandström

Lue seuraavaksi

140 kommenttia
 1. Että tämmöstä pelleilyä keskenkasvuisilta nulikoilta. Ehkäpä tekin ”toimittajat” opitte jossain vaiheessa elämää arvostamaan muita ihmisiä.

  1. ”Ehkäpä tekin ”toimittajat” opitte jossain vaiheessa elämää arvostamaan muita ihmisiä.”

   Ei hyvää päivää, mikä älyn riemuvoitto taas liikenteessä… Kuuluisikohan siihen ”muiden ihmisten arvostamiseen” mahdollisesti ajatus tasa-arvosta? Onko ”muiden ihmisten arvostamista” se, että ihmisiä ei sukupuolensa takia hyväksytä yhteisöön, joka perustuu täysin sukupuolesta riippumattomille asioille? Juuri tuollainen ”kasvakaa aikuisiksi”-retoriikka hidastaa -ei estä, luojan kiitos- kaikkea kehitystä. Miksi epäkohtien kritisoiminen on keskenkasvuisuutta? Siksikö, että aikuisuus tarkoittaa sitä, että hyväksyy asiat niin kuin ne ovat? Vai siksi, että se miten ne ovat, sattuu palvelemaan omia etuja?

   1. Herrainkerho on herrainkerho oli aihe mikä tahansa. Ei miehetkään pääse naisten kerhoihin eivätkä vaadi sinne pääsemistä. Perustakaa naiset omia vastaavia kerhoja tai liittykää olemassaoleviin jos niitä on. Joihinkin paikkoihin naisten ajattelutapa ja feministinen vallanhimo vain ei kuulu 😀

 2. Tosiaan hävettää lukea tällasta roskaa, nolottaa kutsua itseäni opiskelijaksi jos muut ylioppilaat touhuaa tällaista.

  Jos pörssiklubi on vaan miehille, niin perustakaa muijat oma naisten-pörssiklubi niin ei tarvi käydä siellä itkemässä ja nolaamassa muita ylioppilaita.

 3. Vau! Upeaa journalismin viemistä käytännön arkeen ja niihin valtarakenteisiin joita kritisoidaan. Lyhyt tempaus ja vierailu, mutta sekin liikaa johtajalle. Ja tämähän tarjosi samalla sneakpeakin Pörssiklubin sisätiloihin. Eipä järin erikoinen paikka, olen minä hienompiakin rakennuksia nähnyt. Tämä tempaus oli omimpiaan osoittamaan touhun aika naurettavaksi, aikuisten miesten lapsuuden jatkamiseksi.

 4. Voi elämä, muistutatte jotain 14 vuotiaita kettutyttöjä. Miten kehtaatte julkaista tämän…hävetkää ny!

 5. Onko ylioppilaslehti nykyään joku wannabe voima-lehti vai miksi tällaisia juttuja tehdään? Naamioiden taakse piiloutuminen on tosi säälittävää :(

 6. Nyt kun on taas nämä uusimmat YL:n uutiset nähty, niin pistää miettimään voisiko näidän kekskenkasvuisten ipanoitten pelleilyt rahoittaa, jostain muusta kuin opiskelijoiden pakollisista ylihintaisista jäsenmaksuista…

  1. Kun niin moni täällä perustelematta sen enempää sanoo tämän olevan ala-arvoista häirintää, herää kysymys miksi? Onko Pörssoklubi instituutio, jota ei saa käydä hämmentämässä? Onko kommentoijilla jotenkin positiivinen suhde Pörssiklubiin? Voisin kuvitella, että tämän lehden kommenttipalstoilla ei vielä olisi.

   Mikä tässä nyt niin ruuvia kiristää? Jos juttu olisi ollut ”syvempi”, eli käytännössä jos videoo olisi saatu enemmän, niin välittyisikö jutun pointti siinä tapauksessa paremmin?

   Ja joo, menihän tässä tietysti kolmen työntekijän työaikaa varmaan tunti kaikkinensa, että kyllähän kulutkin on ihan mahtiluokkaa olleet…

 7. Jos Ylioppilaslehti oli ennen ”nuorten vihaisten miesten” lehti, niin nyt se on nuorten vähä-älyisten viherpiipertäjä-naisten lehti. Ja pitäisi vissiin edustaa kaikki ylioppilaita? Ala-arvoista sontaa. 100-vuotisjuhlillakin vissiin harrastetaan housuunpaskomista?

  1. Yhdyn Taunon kommenttiin.. Entisenä lukiosta valmistuneena mä häpeän suunnattomasti. Menkää Greenpeaceen tai muuta.

   1. Hävettää noiden toimittajien puolesta. Eivät ole kovinkaan älykkäitä otuksia.

 8. Miten tämä liittyy yliopiston toimintaan? Te edustatte yliopiston opiskelijoita, koska saatte rahanne heiltä. Pakkomaksuilla. Pelleilyn perusteella te olette joku Tulva-Voima-osaston alajaosto. Tulvalaisille tulee varmaan huisin fantsu ja kantaaottava olo näitä lukiessa, muita vain ketuttaa, että joutuu tahtomattaan kustantamaan ipanoiden pelleilyä.

 9. Kun etusivun pääjuttuja katsoo (tämä ja artikkeli tahallaan housuun paskantamisesta), niin ei voi kuin todeta ettei toimittajatkaan voi hyvin tässä maassa.

 10. Toivottavasti lehti voisi jatkossa keskittyä laadukkaampaan journalismiin.

 11. Erinomaista toimintaa, kiitos! Tauno voi vaikka vetäistä itsensä kaulakiikkuun jos elämä ahdistaa noin paljon.

 12. Helsingin yliopistossa mikään muu ei ota niin paljon pattiin kuin se, että joutuu pakosti lukukausimaksun muodossa rahoittamaan tälläistä paskaa. Lehti on poikkeuksetta luokatonta feminismivihervasemmistopropagandaa. Kasvakaa ihan oikeasti aikuisiksi.

 13. Huomasin että kommenteissa kritisoitiin juttua, joten ajattelin että miksipä en tasapainoittaisi kritiikkiä. Varmaankaan jutusta pitäneet eivät kommentoi vaan vain itsekseen hymyilevät. elikkäs: ei ollut yhtään paha juttu tämä.

  opiskelija kiittää

  1. Nimenomaan. Tällaisilla teoilla opiskelijanaiset osoittavat kypsyytensä! Seuraavaksi voisi miettiä josko menisi eduskuntataloon kakkaamaan housuun.

 14. Kasvakaa oikeasti aikuisiksi. Erittäin ala-arvoista toimintaa. Tästä tulee lähinnä television viihdeohjelmat mieleen. Voisitte mennä vaikka Iltalehteen töihin.

 15. Aika jännä jos YL jää historiaan sinä toimijana, jonka ansiosta pakollinen yo-kunnan jäsenyys poistuu.

  Näkee kyllä, että toimitus on noussut jäsenistöä suuremmaksi. Elitismi, jota kuvitelmat omasta älyllisestä ylivertaisuudesta ruokkii, käy niin selvästi ilmi. Itse opiskelin muualla, mutta jos meidän lehdessä olisi tällaista julkaistu, päätoimittaja olisi erotettu seuraavassa edustajiston kokouksessa. Harmi ettei HYYllä ole pokkaa sitä tehdä.

  1. Täysin samaa mieltä. Itse peruin Ylioppilaslehden tilaukseni, kun vielä opiskelin Helsingin yliopistossa, koska en halunnut lukea sitä edes ilmaiseksi. Näemmä laatu on pudonnut vielä siitäkin.

 16. Harmi että aaltolaisena en pääse tukemaan pakollisena lukukausimaksuna tämänkaltaista toimintaa. ehkä tilaan lehden koska tää nyt oli vaan ihan saatanan hauska juttu taas! jatkakaa! naiset!

 17. Toivottavasti ette toitota edustavanne kaikkia suomen ylioppilaita.

  Oksettavaa ja lapsellista käytöstä, muutosta te ette tule saamaan, vaan näytätte vain häiriköiviltä lapsilta. Vaikuttamisen taso on matalammalla, kuin leikki-ikäisten lasten kivien heittely naapurin ikkunaan, ja postilaatikkon täyttäminen lumella.
  ***
  Sanokaapa miksi muuten miehillä ei saisi olla omia tapaamispaikkoja?
  Sikäli kun ymmärsin pörssiklubin sivuilta, tämä vastaa äijien saunakaljailtaa ja hyvää leffaa, mutta sikariporrastasolla. Mikään julkinen instassi, tai päätöselin tämä ei ole.
  Seinien sisällä toki tapahtuu kähmintää ja sisäpiirinkauppaa, mutta niin tapahtuu Maken autokorjaamon ja Jyken autoliikkeen välillä siellä saunaillassakin.

 18. Minusta tämä oli kyllä ihan kohtuullisen laadukasta journalismia! Kämäistä ja vähemmän sivistynyttä, mutta ansionsa silti. Tietysti jos on tässä asiassa ko. herraklubin puolella ja samaistuu kovasti sen pamppuihin, niin toki juttu silloin näyttäytyy raivostuttavana ja ala-arvoisena 😀

 19. Siis mitä ihmeen lapsellista roskaa tämäkin juttu oli? Ja ihan vinkiksi ”toimittajalle”, että kyllä ne kielioppisäännöt kannattaisi opetella jo tässä vaiheessa.

 20. Onkohan kaikki ylläolevat negatiiviset kommentit käynyt kirjoittamassa Pörssiklubin johtaja? Vaikea kuvitella että kukaan muu olisi loukkaantunut näin harmittomasta artikkelista!

 21. Missäs ovat protestit vain naisille avoimia kuntosaleja tai vaikkapa Naisasialiitto Unionia vastaan? Kaksinaismoralismi ei tästä enää pahene. No, mitäpä muuta voi näin lapselliselta porukalta olettaa.

 22. Oi, miten ihanan kantaaottavaa ja rohkeaa toimintaa! Kyllä saivat sedät niin nenilleen. Maailma on tämän jälkeen naiselle paljon parempi paikka.

 23. Höh, musta tässä oli kiinnitetty huomio Pörssiklubin ei-täysin-harmittomaan, vanhakantaiseen sukupuolisyrjintään tavalla joka toi artikkeliin edes jonkinlaisen tarinan tason. Sitä ilman ois ollut paaaljon tylsempää lukea kommentti siitä että Pörssiklubi on sulkeutunut miesten linnake.

  Toisekseen tässähän oli hauska analogia pyhien paikkojen välillä: Moskovassa ortodoksinen kirkko, Helsingissä miehisen rahavallan edustajien kerhohuone.

 24. Kaikki mikä saa konservatiivin huutamaan ”mene kasvamaan siitä” on oikein. Jos edellistä lausetta ei heti tajua, niin vinkki: konservatismi on sitä, että *ei kehitytä* 😀

  1. Ja konservatiiviksi tekee se, että käskee mennä kotiin kasvamaan. Mikseivät nämä edistysmieliset mene häiriköimään vaikka kirjastoon tai vanhainkotiin? Eihän toisten ihmisten rauhan rikkominen tapojen turmelusta, vaan edistystä!

   1. Ehkä konservatiiviksi tekee se, että on sitä mieltä että naiset kelpaavat ainoastaan lounasseuraksi silmäniloksi, eikä tasavertaisiksi keskustelukumppaneiksi kirjastohuoneeseen…

    1. Ja tuon jutun perusteella hakeuduttiin tasavertaisiksi keskustelukumppaneiksi kirjastohuoneeseen? Ämyrit täysillä ja naamioituneina? Etenkin se naamioituminen tuo ensimmäisenä mieleen hyvin avoimen keskustelukumppanin.

     Ei kovin tasavertaiselta, saati keskustelulta kuulosta. Jos sanottavakin oli siinä mitä saivat ulos kaiuttimista, niin onko ihme jos kaikki eivät tuon perusteella pidä tasavertaisena kuin lähinnä muiden häiriköitten kanssa. Miten erottaa ne potentiaaliset tasavertaiset, fiksut keskustelukumppanit idiooteista, jos molemmat käyttäytyvät jälkimmäisen lailla?

     Jos minä tulen huutelemaan megafoonin tai ämyrin kanssa johonkin teille tärkeään paikkaan tai tilanteeseen niin rehellisesti, onko suhtautuminen sitä että pitääpäs tuollekin antaa puheenvuoro, sillä on selkeästi merkittävää sanottavaa meille, vai onko ensimmäinen ajatus että mikähän häirikkö tuokin on kun tuli keskeyttämään meidän rauhallisen hetkemme.

     Suomessa lienee riittäviin erilaisia akkain ja ukkoin kerhoa, sekä sekahakuja. Tasavertaisuuden vuoksi varmaan seuraavaksi tulee juttu miten vaikka jonkun naisjärjestön kokoukseen hyökkäsi naamioitunut miesjoukko ja sitten täälläkin ylistetään miten edistyneesti tasavertaista dialogia pyritään käymään. Jostain syystä epäilen, että tätä ei tule tapahtumaan ja jos näin kävisi, olisi äänensävy toinen.

    2. Onko keskustelukumppani tasavertainen, jos verhoaa itsensä kommandopipolla ja oman kuvauksensa mukaan juoksee karkuun kuin kauris lumisella pellolla. Tyypillisesti nautin itse lounasta hieman toisenlaisessa seurassa. Mutta kehitystä kai olisi tuokin. Kehityksen suunnasta voidaankin sitten keskustella enemmän.

   2. Aika harvoin miehet menevät kommandopipot päässä Naisasialiitto Unionin kokouksiin tai tiloihin soittamaan huonoa punkmusiikkia.

 25. Kommenteista jälleen havaitsemme miten paljon mukavampaa olisi jos naiset olisivat kiltisti.

  Hyvää käytöstä ja toisten kunnioittamistako on se, että puolet potentiaalisista vallankäyttäjistä suljetaan sisäpiirin ulkopuolelle, on sitten kysymys pörssiklubista tai vapaamuurareista (kirjoitan tarkoituksella pienellä alkukirjaimella).

  Ja jos perusteena onse, että tämä on jäsenistön tahto, niin huhuh, onpas yllättävää.

  Naisviha kukoistaa ja voi hyvin.

  1. Puhutaan sitten asiasta, kun Naisasialiitto Unionin jäseneksi pääsee miehiä. 😉

  2. Juu, naisvihaa todellakin. Lisätään vielä kakkapyllyt vihattavien asioiden joukkoon, korjaus: naisten kakkapyllyt (yo).

  3. Myös naisilla on omia etujärjestöjä ja kerhojaan ja he toimivat erilaisissa naisverkostoissa ja klubeissa.

   Paljonko kunnioitusta typerällä käytöksellä voi saavuttaa? Nyt toiminta oli kuin humalaisilla jalkapallohuligaaneilla, jotka ovat saaneet loistavan idean pussikaljareissullaan.

   Nyt he saivat aikaa häiriötä. Bravo. Pitäisikö yhteiskuntaa nyt sitten tämän perusteella muuttaa sen mukaan, että valta annetaan niille jotka huutavat koviten ja elämöivät eniten? Se vaan taitaisi tarkoittaa, ainakin historian valossa että valta siirtyisi nuorille miehille, jotka keskimäärin huutavat koviten ja elämöivät eniten.

   Paljonko muuten itse annat kunnioitustasi henkilöille, jotka käyttäytyvät omia arvojasi kohtaan kuten nämä naamioveijarit? Tuo on aika hyvä keino peilata omaa arvomaailmaansa. Sillä voi tarkistaa miksi tähänkin tempaukseen on suhtauduttu ehkä muutenkin kuin ylistävästi.

  4. Entäs jos tämä klubi on vain perustettu aikoinaan miehiä varten? Mikäs sinä tai kukaan muu nainen on siinä sitten valittamassa? Ei Pörssiklubikaan ole mitään ilman sinne vapaaehtoisesti tulleita pääjohtajia. Vai mitenkä olis jos miehet ryntäis feministien tiloihin meuhkaamaan? Vähä-älyiset viherpiipertäjä hihhulit..

 26. Ylioppilaskuntien pakkojäsenyyttä olen vastustanut aina mutta tällaiset jutut saavat kallistumaan myös lukukausimaksujen kannattajaksi.

  Perustakaa oma börssiklubi jos sellaisen jäseniksi haluatte (tai haluatte naisia sellaisen jäseniksi). Miksi ihmeessä minkään yksityisen tahon pitäisi tehdä sellaista, jota yksityisen tahon jäsenistö ei halua?

  Terv. liberaali

 27. Kukaan ei ilmeisesti kuitenkaan paskonut housuun. Muuten siitäkin olisi saatu juttuun kontenttia.

 28. Perustakaa oma klubinne naiset, pitääkö olla kateellinen jostakin vai voiko tehdä itse jotain parempaa. Olkaa tasavertaisempia ja kutsukaa miehetkin mukaan? Sitähän se tasavertaisuus on?

  Toivottavasti lehden laatu pysyy samana, päästään eroon pakollisesta lukukausimaksusta! Fantsuu! Keep up the good work! <3

 29. Ymmärrän kyllä, että herrojen seuroja pidetään aikansa eläneinä. Kyseessä ei (ainakaan enää) taida ole hyväveli-verkosto vaan ihan tavallinen klubi, jolla omat sääntönsä. Naisilla on vastaavia omia järjestöjään, heti tulee ainakin mieleen Amanda-nuorkauppakamari ja tasa-arvon edistysessä varmasi naisverkostojenkin määrä kasvaa.

  Se miten, tämä tempaus tehtiin oli kyllä äärimmäisen huonoa käyttäytymistä – onko toimittajilla muuten olemassa jokin jutunteon moraalinen koodisto? Syytä olisi olla.

 30. Emotionaalisella tasolla ymmärrän miksi vain miehet pääsevät fiilistelemään Pörssiklubille. Vaikka naisten torjuminen onkin joillain asteikoilla kyseenalaista, on mielestäni mautonta mennä tällä tavoin pelleilemään taikka vittuilemaan paikan päälle. Pörssiklubi päättäköön itse säännöistään ja niin kauan kun siitä ei seuraa muille suoraa harmia, on se musta ihan tarpeeksi ok.

  1. Niin, toki pörssiklubi saa päättää itse säännöistään. Mutta saa siitä vaikka mauttomastikin aukoa päätään julkisuudessa asti, jos on sitä mieltä, että säännöt ovat kivikaudelta.

   Ja jos ei pidä jutusta, älä lue.

   1. Hah, naurahdin lopulle.

    Olihan teksti sinänsä ihan hauska ja räväkkä juttu, ja ei kaikkea tarvitsekaan aina tulkita niin otsa kurtussa. Mutta kuitenkin nyt vetäisin rajan siihen, että kun tässä nimenomaan ei auottu päätä julkisuudessa, vaan tässä yksityistiloihin aukomaan päätä. Se on aika tahditonta ja epäkohteliasta.

    Muutenkaan Pörssiklubi ja Ylioppilaslehti eivät ole ihan rinnastettavissa tässä. Ensimmäisellä on omat kuvionsa suljettujen ovien takana, kun taas jälkimmäinen on julkinen ja pyrkiikin tulla nähdyksi.

   2. Kuka on missään vaiheessa sanonut, ettei julkisuudessa saisi aukoa asialle päätänsä? Nyt puhutaan siitä, että keskenkasvuiset kakarat lähtevät räyhäämään kyseisiin tiloihin.

  2. Jos jäsenistö on itse maksanut tilansa ja päättää ketä haluaa jäseneksi, mitä siitä inisemään. Martat ovat maksaneet omat tilansa eikä kukaan mies siitä inise.

   1. Miksi miehet Martoille inisisikään, Marttojen toimintaan saa näet miehetkin tulla ihan vapaasti. Ei Martat ole mikään naisten ikioma kerho.

 31. Sitä voi näköjään olla oikealla asialla ja silti tehdä asian aivan päin persettä. Kyllä, on ihan oikeasti syytä miettiä onko Pörssiklubi sellainen paikka, jonka jäsenistöstä ei pitäisi pystyä sulkemaan toista sukupuolta pois ja asialle pitäisi varmaan tehdä jotain mahdollisimman pikaisesti. Silti tällainen apinamainen keskenkasvuinen mukarohkea perseily on jotain sellaista, josta ei todellakaan voi kiitellä ja jaella rispektiä.

  Menkää itseenne jos osaatte.

  1. Näinpä. Helppo sitä on tehdä jotain raflaavaa ja saada sillä nimensä lehtiin, mutta vaikeampaa onkin tehdä se niin, että uutisoinnin painotus ja sympatiat menevät sille ajettavalla asialle, eivät sille henkilölle, jonka pitäisi olla vain viestin välittäjä.

   Kuinkahan iso osa ihmisistä tietää esim. sen merkittävän viestin jonka edestä viaton eläin menetti henkensä ja eräs voi painattaa käyntikorttiinsa kissantappaja? Mikähän oli sen varsinaisen jutun pointti?

   Tosin voi olla että siinäkin tapauksessa se jonka häntää oli tarkoituskin nostaa oli herra itse. Ehkä tässäkin oli pääasiassa lähinnä oman navan esiin saaminen, sinänsä hyvän asian kustannukselle, kuten yleensä on.

  2. Nimenomaan. Ongelma on oikea, ratkaisu täysin väärä.

   Ei vihervasemmistofeministinatseja tarvitse leimata tyhmiksi. Ne osoittavat sen ihan itse.

 32. Todella typerä tempaus. Naisille on toki omat suljetut klubinsa, mihin taas miehillä ei ole mitään asiaa, edes vierailemaan.
  Ehkä parempi, että naiset pääsevät jatkossakin Pörssiklubille vain tarjoilutehtäviin.

 33. Se ovatko naiset ”kiltisti” tai pitäisikö näin olla, ei mielestäny liittynyt tämän jutun kritiikkiin.

  Varmasti koko kysymys on täysin relevantti ja sitä pitääkin pohtia. Sisäpiiritoimintaa pitää purkaa ja eri ryhmien (tässä tapauksessa sukupuoli.) ryhmien ulossulkeminen on surkea juttu.

  On kuitenkin aika köyhää mennä tekemään tämänlaatuinen juttu. Miksi sinne pitää rynnätä pipopäässä, tahallisesti ärsyttäen ja kun sitten toimittajat aivan oikeaoppisesti ohjataan mahdollisimman pian ulos talosta, ilkutaan jälkeen päin että ”näin taas konservatiivi sortaa”.

  Ymmärrän että vasemmistoradikaaleille on henkisesti kovin tärkää saadaa huomiotaan asialle näin, mutta miksi samalla kääntää yleinen mielipide itseään vastaan? Tästä vääjäämättä johtuu se, että alkuperäinen idea (tässä huolenaihe Pörssiklubin naisettomuudesta) joko hämärtyy tai jopa sitä vastaan käännytään.

  Sillä ei ole varmaan mitään väliä, onko nainen, mies, samakko, tai mikä ikinä, mutta jos tekee tuollaisen ”attackin” mihin tahansa julkiseen tai yksityiseen tilaan, saa ihan varmasti äkkiä vartijat peräänsä.

  Onnea kuitenkin näillä oman elämänsä sankareille tästä ihanasta pussy-riot -larpista.

 34. Olen lukenut YLä jo 80-luvulta alkaen ja sen sisällön laatu näyttää kulkevan koko ajan aaltoliikettä ylös-alas. Tämä ja housuihinpaskomisjuttu osoittavat selvästi, että taas on menty ihan pohjalle. Tämän tempauksen asianmukaisuuden näkee seuraavasta vertauksesta: mitäs jos porukka uusnatseja olisi rynnännyt räyhäämään Naisasialiitto Unionin tiloihin Bulevardille, soittanut white power -musiikkia niin että seinät tärisevät ja räyhännyt siellä oleville naisille? Sekin on ökytalossa ja -osoitteessa oleva sisäpiirin eliittijärjestö, joka on tarkoitettu vain yhdelle sukupuolelle…

  1. On eri asia ajaako sitä että kaikki voivat olla osallisia jostain, vai sitä että tietyillä on enemmän oikeuksia kuin toisilla, niin että tämä tapahtuu toisen ja ehkä kolmannenkin ryhmän kustannuksella.

   Ensimmäinen on yhteiskunnassamme käsittääkseni pitkälle sallittua, jälkimmäinen ei.

   Uusnatsivertauksestanne sain idean toiseen vertaukseen, joka liippaa mielestäni lähempää vaikka en Naisasialiitto Unionin toimintaa kummemmin tunne. Siinä miesasiamiehet marssisivat Naisasialiitto Unionin tiloihin, soittaen äänekkäästi koti-isäpunkkia tms ja huutaen iskulauseita esimerkiksi siitä kuinka avioeroissa isät eivät saa yhtä suurta huoltajuutta kuin äidit vaikka joissain tapauksissa olisivat parempia/pätevämpiä vanhempia ja heillä olisi sekä parempi mielenterveys, että terveempi suhde lapsiinsa ja paremmat edellytykset taata näille hyvä perhe-elämä kuin lasten äidillä.

   Tällainen mielenilmaus ja- tai huomionkiinnitys olisi varmaan ollut monen mielestä aivan OK.

   Ihmiset muistavat tunteita ja performansseja, eivät niinkään sanahelinää. Tätä varten tällaiset jalkautumiset toimistosta tapahtumapaikoille ynnä muuhun elävään maailmaan ovat mielestäni toisinaan hyvinkin paikallaan.

 35. En ymmärrä miksi kukaan nainen haluaisi miesten kerhon jäseneksi. En minäkään (olen mies) halua minkään naisten kerhon jäseneksi. En myöskään käy women only -kuntosaleilla. Ja kun kuitenkin halutaan irrottautua sukupuolirooleista, niin en myöskään halua esimerkiksi avantouimareille tarkoitettuun kerhoon, enkä vaikkapa yh-äitien askartelukerhoon.

  Eihän Pörssiklubi ole yritys (näissä voivat naiset toimia ja se on suotavaakin, sillä naisista löytyy keskimäärin yhtä paljon yhtä päteviä henkilöitä kuin miehistäkin), eikä Pörssiklubi ole valtiollinen instituutio (näihin naiset voivat osallistua samoin perustein kuin yrityksiinkin). Pörssiklubi on kerho, jonka ovat perustaneet yksityiset ihmiset ja he saavat toki määrittää ketä jäsenikseen hyväksyvät. Toimittajakin saa perustaa kerhon, johon hyväksyy vain vaikkapa vasemmistolaisia, oikeistolaisia, maahanmuuttajia, opiskelijoita tai mäkihyppääjiä. Toimittaja voi myös perustaa Pörssiklubin naisille, no men allowed!

  Toki Pörssklubin johtajan kommentti silmänruoasta on mauton ja haisee vähän sovinismilta. Näitä sattuu.

 36. Minä haluan tasa-arvon nimissä päästä lady-linelle treenaamaan! Miksei tämä onnistu!?

 37. Haluan lisää tällaista feminismivihervasemmistopropagandaa. Ja kaikkea muutakin mautonta, sillä mikä paremmin tiivistäisikään holhoavan ja sovinistisen konservatiivisen herrainklubin asenteen kuin hyvä maku!

  Olen kyllästnyt ideologioiden piilotteluun ja siihen että politiikka perustetaan Suomessa ”kiistämättömille tosiasioille” kun oikeasti kyseessä on arvovalinnat. Arvot ikään kuin piilotetaan keskustelusta, jolloin keskustelu lakkaa olemasta neuvottelua. Järkyttävän kyllästyttävää että niin suuri osa opiskelijoista keskittyy uran luomiseen ja muuhun oman navan ympärillä pyörimiseen jo opiskelujen alusta asti, kun maailmassa on oikeasti tärkeitä asioita.

  1. Nämä housuunpaskantajat vasemmistofemakkohorinoineen nostetaan Vulva-Tulva-Anargia-Maailmanpelastus
   seurojen marttyyreiksi, jos ne erotettaisiin.
   Antaa paskan valua vaan niin kauan kuin sitä riittää.

 38. Voi hyvä tavaton.

  Valta on keskittynyt aikoja sitten, ja vastaavien naisverkostojen luominen vie sukupolvia, vaikka puikoissa olisi lahjakkaimmat ja onnekkaimmat. On älyllistä epärehellisyyttä muuta väittää.

  Ja suoranaista tyhmyyttä on verrata näitä todellista taloudellista ja poliittista valtaa käyttäviä yhteisojä nuorten naisten harrastusyhteisöihin.

  Voin vakuuttaa, että heti kun naisten vastaaviin alkaa keskittyä valtaa, ovat miehet jonossa haluamassa sisälle.

  Vaikka en välttämättä pidäkään tätä korkeatasoisena journalismina, osoittaa tempaus harvinaisen konkreettisesti mitä suljetut ovet naisille tarkoittavat ja ovat aina tarkoittaneet.

  Hyvät tavat ja kiltteys eivät näytä vievän mihinkään, eivätkä juurikaan ylitä uutiskyynystä.

  1. Mikäs miesten vihaaja sä oot? Ei muuta kuin perustamaan tälläinen ’sukupolvia’ vievä klubi naisille? Onneksi naiset eivät kommenttisi perusteella osaa käyttää yhä entistä nopeempia yhteyksiä, joten saamme odottaa ’sukupolvia’ kunnes tämänkaltainen klubi perustetaan. Vai miten olisi jos perustaisit klubin ja koittaisit kutsua sinne naiset, jotka ovat ylimöstössä halliten ’todellista poliittista ja taloudellista’ valtaa. Miesten klubi on miehille ja yhteiset klubit yhteisiä. Naisten kuppilat naisille. Huono käytös tämän ’uutisen’ seikkailun pilasi.

 39. Tämä olisi ollut kiinnostava juttu ilman kommandopipoja ja musiikin huudattamista. Tuskinpa sinne kirjastoon päästetään miehiäkään riehumaan?

  Eivätkö toimittajat olisi voineet lähteä ihan asialinjalla pörssiläisiä haastamaan? Kaivamaan missä tässä on oikein kyse, kun naiset eivät jäseniksi kelpaa? (Silmänruoaksi kuitenkin!)

 40. Kommenteista näkee kaksi asiaa.

  1) Pussy Riot on joko mennyt ohi tai unohtunut kommentoijien enemmistöltä
  2) Naisen tulisi yhä odottaa kiltisti kotona sitä klubilta palaavaa miestään

  Hyvä Ylioppilaslehti! Rajat rikkki ja riehumaan :)

  1. 1) Pussy Riot tuskin on keneltäkään mennyt ohi.
   2) Nainen voi mennä mihin tahansa monista yksinomaan naisille suunnatuista klubeista tai tilaisuuksista. Eikä tässä muutenkaan ajeta mitään ”Naiset kotiin”-asennetta, ellei tietenkään nimenomaan tämän klubin jäsenyys ole ainut tapa päästä ulos kotoaan, elättää itseään ja päästä vaikuttamaan maailmanmenoon.

   Voisin tunkeutua jonkun yrityksen ”Vain henkilökunnalle”-tiloihin vain, koska rajat pitää rikkoa.

  2. Pörssiklubi on yksityinen kerho ja niinpä heitä ei pitäisi pakottaa hyväksymään ketään jäsenikseen, tämähän on sama kuin kun joukko nuoria miehiä menisi riehumaan vanhojen naisten kudonta kerhoon ja jos minulta kysytään feminismillä ei ole mitään asiaa moderneissa länsimaissa niinkuin suomi Afghanistan ja Pakistan ovat sitten asia erikseen.

 41. Kun niputtaa tämän sekä bussilla Turkuun paskat housuissa -jutun, niin suurin ironia tässä kaikessa on siinä, että samaan aikaan, kun YL:n toimittajat pääsevät kuukausipalkalla leikkimään gonzojournalismia, on printtimedian puolella menossa yt-neuvottelujen sarja ja väkeä pannaan pihalle satamäärin. Eivät taida ymmärtää YL:ssä, miten onnekkaita ovat.

 42. Eikös tasa-arvon nimissä voisi poistaa kaikki sukupuoleen rajoittavat tekijät? Miksi miehillä ja naisilla tulisi ylipäätänsä olla mitään omia kerhoja tai tiloja ? Kuntosalit, uimahallit ynnämuut voisivat hyvin yhdistää pukuhuoneet, saunat ja suihkut, eihän se ole soveliasta, että naiset tai miehet eivät hyväksy toisiaan kaikkialle ? Miksi ihmeessä mihet pitävät ”miesteniltoja” tai vastaavasti naiset ”naisteniltoja” ? Eikö ne pitäisi kieltää ja tehdä vähintäänkin tietty mies nais kiintiö kaikkiin kanssakäymisiin ?

 43. Pörssiklubi on ilmeisesti ottanut mallia Sosiaali- ja Terveysministeriön tasa-arvo-yksiköstä, jonne valitaan ainoastaan yhden sukupuolen edustajia, arvatkaa huviksenne kumpaa sukupuolta.

  1. Hyvä ystävä, kun aika kulkee tiettävästi vain yhteen suuntaan, on mallin otto mennyt toisinpäin.

   Ja joka tapauksessa, yhden typerä käytöskö oikeuttaa toisetkin niin tekemään?

   Ja erityisen säälittävää on ajttelusi tässä kontekstissa, jossa suurennuslasin kanssa yritetään etsiä validointia mistä vain pörssiklubin kaltaisen kohtelun oikeutukseksi.

   1. No kerro nyt sitten Leena ihmeessä, miksi jonkun yksityisen klubin pitäisi hyväksyä jäsenikseen ihmisiä, joita se ei sinne halua?

 44. Mitä mieltä lehden toimitus olisi siitä, että yliopistojen opiskelijoiden olisi pakko kustantaa jotain läpyskää, jonka toimittajat kävisivät riehumassa moskeijoissa Muhammed-naamiot päällä vastustaessaan islamia?

 45. Ylioppilaskuntien pakkojäsenyys on syytä lakkauttaa. Milloin hyökkäätte ylioppilaskunnan tiloihin?

 46. Missä voin nostaa jäsenmaksuni lehden julkaisua koskevan osuuden itselleni takaisin? Ei muistaakseni edarivaaleissa tai -vaalikoneissa kysytty, että eiks oo ok paskoa housuun bussissa ja mennä klubille rageamaan, koska feminismi ja herraviha.. Voi helvetti mitä paskaa, tosin vain hivenen paskempaa kuin ylioppilaskunta ja SYL muutenkin. Vessasta paskan seassa kaikki alas!

 47. Jospa seuraavaksi tekisitte tasa-arvon nimissä vierailun miesten puolelle uimahallissa. Ilman vaatteita tietenkin. Siellä teitä osattaisiin arvostaa ihan eri tavalla kuin ahdasmielisten Pörssiklubilla.

 48. Miksi nämä pakollisesta maksamisesta nillittävät eivät valloita ylioppilaskuntaa omine näkemyksineen? Yleensähän valtaan pääsevät ne, joiden kannattajat ovat aktiivisimpia. Menkää itse sinne ylioppilaskuntaan ja -lehteen päättämään asioista, niin ei tarvitse itkeä vääristä linjoista. Ylioppilaskunta on kuitenkin lähtökohtaisesti erittäin merkittävä opiskelijoiden etuja ajava järjestö.

  1. Urbaanit lattealitkivät nillijät downshiftaavat paskat housussakin. Minusta näitä paskahousuja pitää tukea ja seurata, nämä ovat mainiota ajanviihdettä. Ennen oli apinat häkissä ja kylähullut Esson baarissa, nyt ovat narsistit ja huuhaaideologit joko mainosvaroin BB-talossa tai vapaana Ylioppilaslehdessä opiskelijoiden piikkiin. Arvatkaapa nouseeko kommandopipoiset paskahousut valtakunnallisiksi vaikuttajiksi uskottavaan mediaan tai politiikkaan kuten edeltäjäkin?
   Nousevat varmasti ja luultavammin pyrkivät jatkossakin perustelemaan uskottavuutta aivan uudella paskanhajuisella näkökulmalla.
   Näille on tilausta, kunnon kahjoja tarvitaan piristämään meitä. Seuraavaksi kaivataankin kannanotto julkiseen myssyttelyyn tai vaikkapa porttiteorian kiistämiseen. Toimittajat voisivat vetää kamaa pari kuukautta ja kertoa miten ”vitun hienoo ja vaihtoehto viinalle”. Saa käyttää muttei oo pakko.

 49. Herrakerhon kritiikki, naurunalaiseksi tekeminen ja häiriköinti on ehdottoman kannatettavaa. Tässä häiritsi jutun täydellisen nysveröivä toteutus. Että mennään vähän hihitellen paikkaan, jonne kyllä pääsee helposti muutenkin.

  Jos vastaava kommandoisku olisi tehty minne tahansa, jonne pääsy on esim. vartioinnin takia oikeasti vaikeasti päästävään paikkaan, olisi jutussa ollut jonkunlainen tolkku tai viihdearvo.

  Toinen asia olisi myös, jos herrakerhon tiloissa olisi tehty jotain muuta kuin leikitty vähän hippaa. Esimerkiksi nyt vaikka paskottu nahkanojatuolille. Se olisi ollut lapsellista, tyhmää eikä erityisen kriittistä toimintaa, mutta sentään sitä ”itsensä likoon” laittamista edes hieman järkevämmässä kontekstissa kuin jossain helvetin dösässä.

  On uskomatonta, että joku voi vääntää tästä sukupuolikysymyksen ja selittää tyttöjen kiltteysvaatmuksista. Koska juuri kiltteyttähän tässä harrastettiin. Koko tempaus oli pieni kiltti pila, josta tehtiin kiltti pikku juttu lehteen. Herrakerho selvisi voittajana, ja sekös on sääli.

  Mitä tulee dösässä paskomiseen, niin taas aivan naurettavaa köntsää koko juttu. Ideaköyhää, tylsää ja vaivaannuttavaa. Ja vielä huonosti kirjoitettu.

 50. Pitkälti samaa mieltä Checosan kanssa; mitä lisäarvoa kommandopipot , punkin huudattaminen ja ylipäänsä sangen provokatiivinen linja toivat sinänsä höperöä ”menneen maailman” linjaa pitävän klubin meiningin selvittelyyn? Tuskin tuosta kenenkään tieto lisääntyi tai mielipiteet muuttuivat positiivisella tavalla.

 51. tällaisen purevan kritiikin saitte sitten aikaan. kyllä nyt varmasti keskustelua syntyy ja pörssiklubi muuttaa sääntönsä.

 52. Ahaa !

  Täältäkö ne Hesarin toimittajat tulevat…

 53. Se että Pörssiklubi ei ota naisia jäsenikseen on mielestäni vielä melko pieni juttu. Naisille ja miehille on omia kerhoja, ja kukaan ei estä naisia perustamasta oman pörssiklubin.

  Enemmän itseäni kiinnostaa minkälaista hyväveli-politiikkaa Pörssiklubilla harjoitetaan. Tutkivaa hidasta journalismia enemmän, ja vähemmän tälläistä aivopierujournalimia. Jos itse maksaisin tällaisesta, tekisin asialle kyllä jotain.

 54. Eli jos kasvattaa tissit eikä käytä hitsauslaseja sisään rynniessään niin homma on ok?

 55. Jutussanne on hauska perä, ja tästähän olisi voinut saada vaikka mitä irti! Valitettavasti ryssitte hyvän aiheen käyttäytymällä juuri niin kuin ei olisi pitänyt.

  Mitäpä jos olisitte tehneet reportaasin siitä, kuinka haette naisena pörssiklubin jäsenyyttä, ja mitä siitä seuraa. Ja jos kerran paikan päälle olisi pitänyt päästä herättämään paheksuntaa, miksei sitä voinut toteuttaa tyylikkäästi niin, että kaikille jäisi tempauksesta hyvä fiilis?

  Herrakerhoilla on pitkät perinteet, ja varmasti löytyy jokin hatara selitys sille, miksei moista kerhoa avata asiasta kiinnostuneille naisille. Tämän reportaasin jälkeen oman sukupolvemme naiset saavat varmasti jäädä haaveilemaan Pörssiklubin jäsenyydestä, ja varmasti klubi säilyttää kantansa vielä seuraavat 100 vuotta tempauksenne seurauksena.

  Hyvä maku ja onnistunut journalismi jäivät nyt tästä jutusta puuttumaan, mutta saittepahan herätettyä keskustelua. Toivon, että mikäli haluatte kuokkia järjestämässäni 4-8-vuotiaiden askartelukerhossa, ottakaa omat sakset matkaan ja istukaa kiltisti alas. Sitten voimme harkita, onko käytöksenne sopivaa kerhomme jäsenyyttä ajatellen ja otamme vastaan vapaamuotoiset hakemuksenne. Tervetuloa!

 56. Hyvä veto! Se vaan jäi harmittamaan että tyypit eivät kirmanneet siellä alasti. Olis ollut lisää sitä ”silmäniloa”. Jos nää housuunpaskojat ja kommandot olis miehiä, tä olis kaikkien mielestä helvetin hauska juttu.

 57. Hauska tempaus ja hyvin kirjoitettu juttu. Ihan kuin olisin ollut mukana.
  Ette tainneet silti olla kirjaston ensimmäiset naiset – veikkaan nimittäin että tiloja siivoaa nainen.

 58. Minä voisin tehdä tehoiskun vaikkapa parille paikalliselle naisten kuntosalille. Nämä syrjivät miehiä ja ovat epäkypsiä, koska jäseniksi kelpuutetaan vain naiset. Toivon mukaan saan rynnistettyä pukuhuoneeseen kameran kanssa, että saan tehtyä varsinaisen kohuraportin siitä, miten epäkypsästi tällaisilla seksistisillä feministien akkavaltaklubeilla kohdellaan miehiä.

 59. Opiskelijanaisena haluan vain sanoa, että näiden kannanottojen laatu kertoo paljon. Lasse edellä, olen kanssasi samaa mieltä.

  Pikkukylien pojatkin tekevät aivan yhtä ”laadukkaita yhteiskunta kriittisiä kannanottoja”, mutta erona on, ettei niistä kuule missään. Tästäkään ei välittäisi kuulla ja varmaan typerintä mitä voin tehdä on kommentoida tätä ja antaa julkisuutta. Mutta noh…

  Feministisen kannanoton olisi voinut tehdä paljon paremminkin, tämä on varmaan vaikuttavuuden listan pohjalla. Jos ei olekin sitten ”nerokkaan ironinen” kommentti feminismin tarpeellisuudesta nykyaikana. Mikä olisi vielä typerämpää ottaen huomioon, että maailma on laajempi kuin Suomi ja tekemistä siellä vielä riittää.

  1. Toisaalta taitaa kokonaan olla melko lailla The Onion -tyyli lehdessä. Ehkäpä sitten muun median pitäisi suhtautua materiaaliin ei-journalistisena lähteenä.

 60. Siinä kun miehet yritysjohtajina miettivät miten tätä yhteiskuntaa pyöritetään, niin naiset miettivät miltä tuntuu istua linja-autossa paskat housussa.

  Ja vielä ihmettelette miksi naisia ei kaivata tähän klubiin.

 61. Nämä samat toimittajat ulostivat housuihinsa Turun bussissa? Vasemmistofeminismi näyttää olevan kovin vaarallista mielenterveydelle.

 62. Hävettää olla nuori nainen. Ja toisaalta taas raivostuttaa tälläinen aivoton toiminta, joka tekee vain hallaa niille naisille, jotka oikeasti oikealla tavalla ajaa naisten asioita. Ne rinnastetaan tälläisiin lapsellisiin yksilöihin.

 63. Tehkää naisten kommandopipopääisku moskeijan miestenpuolelle vaikka Temppelivuorella tai Afganistanissa. Tai Helsingissä, jos se on helpompaa ja turvallisempaa. Vääntäkää siinä sitten vaikka ne tortut kaupanpäälle.

  1. Arto Nybergin show:sa jo näki, että päätoimittaja on vajaaälyinen. Todella harmilllista. Voisitte seuraavan kerran shokeerata tekemällä Mensan testit. YO-lehden keskiarvo taitaa jäädä reilusti 100:n alle.

 64. Tällä menolla menee toiset sata vuotta ennen kuin naiset on herrain klubilla.

  Ei minulla ole mitään feminismiä vastaan, mutta ei herranJESTAS, ette voineet yhtään älykkäämpää kannanottoa tehdä asiaintilan suhteen?

 65. Klubit joissa vain toinen sukupuoli tekee yhteiskunnallisia päätöksiä, ovat minusta ehdottomasti tuomittavia, joten siinä mielessä tämä oli paikallaan. Mutta parempi olisi vain ollut mennä ja istua kirjastoon, ja odottaa että joku tulee väkisin häätämään ja samalla vaatia jäseneksi pääsyä. Vaikka sitten poliisien tulon uhallakin. Klubilla kun on sääntöjensä nojalla oikeus heittää ulos mekastajat, olivat ne mitä tahansa sukupuolta, joten tuo riehuminen ei auttanut tätä viestiä nyt sielläkään läpi.

 66. Voisiko saman tyyppisen provokaation tehdä vaikkapa Tyttöjen taloon, tai naisten saunaan? Naisten kuntosalejakin on.
  Täytyyhän tasa-arvoa noudattaa tässäkin.
  Hus hus toimeen.

  1. Niin yhdyn tuohon kommenttiin, vaikka Feministien kesäpäiville 😀 Sitten narisemaan että miksi ei päästä. 😀

 67. Olen niin järkyttynyt tästä schaissesta, että itkettää :'(

 68. Jutun ”journalistinen taso” ja älyllinen sisältö jääköön omaan arvoonsa, tässä kommentissa. Niin monet fiksut ja valaistuneet ovat siitä päässeet jo sanansa sanomaan. Minä sanon kuitenkin, että hyvä tytöt! Mielestäni on vastenmielistä, miten läpi sormien suomalainen media jutun aiheena olevaa vastenmielistä herrakerhoa katsoo. Jonkun sekin aihe on pinnalla pidettävä. Paskat olisi tosin voinut vääntää siihen nojatuolille, eikä bussinpenkille, jossa joku tietämätön reppana saattaa joutua istumaan.

  1. ”Mielestäni on vastenmielistä, miten läpi sormien suomalainen media jutun aiheena olevaa vastenmielistä herrakerhoa katsoo.”

   Ja mitäköhän sinä tiedät ko. kerhon vastenmielisyydestä? Jos minä olisin ollut paikalla, olisin ihan pelkän naamioitumisen takia lätkäissyt kunnolla päin näköä, riippumatta siitä kuka siellä maskin takana oli.

 69. Pääsette ehkä sitten kun substanssiosaaminen koostuu muustakin kuin housuun kakkimisesta.

 70. Te nyky feministit ootte kyllä niin outoja, haluatte naisille samat oikeudet kuin miehillä, mutta ette ole valmiita ottamaan siihen kuuluvia velvollisuuksia! Kun naisten ja miesten tasa-arvo on saavutettu, naiset haluavat olla parempia kuin miehet. Muutenkin tempauksenne ovat hyvin lapsellisia.

 71. Säälittävää Pussy Riot-idean kopiointia. Hankkikaa älykkäämpää väkeä toimitukseenne!

 72. Voi että mitä skeidaa, hävettää teidän puolesta… parikymppiset naiset sentään… säälittävää…

 73. Kiitos rohkeat naistoimittajat! Itselläni tuskin olisi pokkaa lähteä tuollaisiin tempauksiin, mutta arvostan toisten rohkeutta ja yhteisten asioiden edistämistä. Tokihan se on hieman kyseenalaista mennä häiriköimään yksityistiloihin, mutta toisaalta se on vain pieni rike, ja muutenkin keskittynyt valta (joka on syy koko klubin olemassaololle) on jo itsessään vähän kyseenalaista tietystä näkökulmasta katsottuna. Sinällään en siis näe ihan hirveän kauheana yksityistiloihin murtautumista. Kunnioittava käytös olisi tietysti kivaa, mutta joskus se vain on niin, että sillä ei saa mitään aikaiseksi. Joten kiitos tytöt. Arvostan.

 74. Jutussa on hyvä pointti mutta tulee väkisinkin mietittyä että maailmassa on paljon vakavampiakin asioita. :-)

 75. Kun kerran elämässänne pääsitte Pörssiklubille niin kai muistitte kakata sielläkin housuun?

  Hahaha, mikä vitun Ylioppilaslehti? Vaikuttaa tämä BB-pissis-vihervammaisto-tyhjäntoimittajien pelleily joltain yläastelehdeltä…

 76. Hei,
  Kyllä nyt niin mieleni pahoitin ja diidaaduu…

  Ei vaan oikein hyvä juttu, lisää tällaista.

 77. Todellakin naurettavaa touhua, mikä antaa näille naisille oikeuden tunkeutua yksityiseen kerhoon jolla on oikeus valita jäsenensä perustuslain mukaisesti.

  Jos he haluavat perustaa kerhon vain naisille niin siitä vaan ! Ei se syrjintää ole.

 78. Te siellä jotka paskotte housuun ja menette naamarit päässä jonnekkin huutelemaan miksette tee juttua vapaamuurareista kun kukaan muu ei sitä uskalla tehdä.. tehkää jotain hyödyllistä :)

 79. Näyttäisitte edes tissejä kuten oikeat Femenit.

 80. Hauska tempaus. Paljon hauskempi kuin se, että tilausajossa olevan raitiovaunun matkustajat (parikymmenpäinen miesporukka) astuvat Paavalinkirkon pysäkillä ulos ratikasta, asettuvat seisomaan riviin, vetävät housut kinttuun ja kusevat julkiselle paikalle. Se oli sitä ”hauskanpitoa” se.

 81. Tässä oli ideaa. Paljon parempi kuin kakkaprovo.

 82. ihme keskenkasvusten pelleilyä. menkää vätykset oikeisiin töihin.

 83. Lopetan lehden lukemisen tähän.

  Laitan myös palautetta, että kirjastoissa ei enää jaettaisi tätä roskaa.

 84. Täysin naurettava veto. Samoilla perusteluilla kaikkien ei-ylioppilaiden pitäisi olla sallittua liittyä ylioppilaskuntaan.

  Hävettää kanssaihmisenä; lopettakaa arvokkaan hapen tuhlaaminen.

 85. Antaaka herranisä klubin itse päättää ketä ottavat. Eiköhän siellä herrat itse tiedä ketä sinne haluavat.

 86. Älkää nyt, oli tämä parempi juttu kuin housuun paskaaminen bussissa.

 87. Tarkoitus hyvittää keinot. Asia on oikea ja jos tällä asia nousee tapetille niin hyvä niin.

  Kommenttipalstalta aistittavasta naisvihasta päätellen naisten paikka olisi vieläkin nyrkin ja hellan välimaastossa…

 88. Miksette te toimittjat perusta omaa naisten pörssiklubia?

  Sitten ei tarvitsisi itkeä ja meuhkata miesten pörssiklubin perään. Jos joukko miehiä haluaa perustaa oman kerhon joka on vain miehille, niin se on heidän oma asiansa, eikö?

 89. Ensinnäkin naamioiden kanssa riehuminen on säälittävintä mitä voi tehdä?. Ja toiseksi, eikö tämän pitäisi olla ylioppilaslehti eikä mikään vitun wannabe anarkistien äänitorvi?
  Kolmanneksi, miksi ette yritä vaikuttaa asiaan mitenkään? Menette vaan riehumaan pipot päässä pörssiklubille ja luulette että saatte naiset jäseniksi sillä? Vitun kettutytöt.

 90. Jutun tekijät ovat oikealla asialla ja tekivät oikein. Pörssiklubin jäsenpolitiikka sukupuolen suhteen ei ansaitse arvokkaampaa eikä siitä tarvitse tehdä juttua hyvällä maulla. Pörssiklubin, kuten sen sukupuolisyrjintäpolitiikan puolustajienkin seksismi joutaa historian roskakoriin.

  On ehkä olemassa ”naisten klubeja”, mutta onko niistä jollain todellista valtaa. Sinä päivänä kun on, vaatimukset ovat samat kuin nyt Pörssiklubille.

  Toinen kysymys on, pitääkö tuollaisia eliittiklubeja olla olemassa. Sitä olisi hyvä miettiä.

 91. ”Itse asiassa Ylioppilaslehtikin oli aluksi tavallaan herrainkerho… Pikkuhiljaa yhä useammalle naiselle alettiin maksaa juttupalkkioita ja kuukausipalkkaa.”

  Olisi lehdenkin kohdalla saaneet pitää toimituksen miesvaltaisena niin olisi kakkajutuilta säästytty.

 92. Ei vittu mitä pellejä muijia, ottakee poskeen niin polttelen tän sikaarin samalla.

 93. No ei ihmekkään että on niin vitun paska lehti nykyään.

VASTAA

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.