19. lokakuuta 2007
Teksti:

Viininlehtikääryleet odottavat jo lautasilla, kun saavun westendiläiseen keittiöön. ”Lidlistä”, tähdentää hammaslääketieteen professori Jukka Meurman kääryleiden alkuperää.
    Tarjolla on siis ranskalainen treatment opiskelijabudjetilla.
    ”Näin ollen tyydymme tänään kuohuviinin”, hymyilee Meurman avatessaan Codorniu- pullon (à 7,98 €), joka on kylläkin espanjalaista.
    Meurman on antanut meritaimenen pyrstöpalan uida Laroche Chardonnay -valkoviinissä (à 8,96 €) jo kaksi tuntia. Seuraavaksi kalan matka jatkuu kymmeneksi minuutiksi mikroon.
    Mikroon!
    Hurinan keskellä Meurman esittelee seinällä komeilevan Paistinkääntäjien ritarikunnan kunniakirjansa.
    Mikroon päätyvät myös parsakaalit. ”Ajan kanssa täytyy olla tarkka, jotta niistä tulee juuri al dente!”
    Meurman antaa sisäpiirineuvon: ”Jos nuori opiskelijaherra tekee tätä ruokaa mielitietylleen, suosittelen ehdottomasti investoimaan vielä isoon pulloon Blondel Brut Carte d`Or -samppanjaa” (à 23,20 €).
    Mikrossa toistamiseen vieraillut pyrstöpala saa päälleen kolme purkillista kylmää Euromarketin tomaattipyreetä. Maku on yllättävän siedettävä.
    Kesken ruokailun Meurman nousee ylös. ”Nyt seuraa pieni mainospala!” Mannermainen tunnelma saa uuden säväyksen, kun Meurmanin pojan, Idols-Kristianin , isänmaalliset kappaleet lähtevät soimaan.
    ”Kristian on ollut myös loistava ruoanlaittaja pienestä pitäen.”
    Meurman palaa viineihin.
    ”Elämä on liian lyhyt huonoille viineille. Kala on ehdottoman tärkeää hauduttaa samassa viinissä, jota tarjotaan aterialla.”
    Mikron käytöstä Meurman saa miinuksen: hurinassa haudutettu kala alkaa palan loppuvaiheessa olla jo kylmää.
    ”Ateria ilman juustoa on kuin tyttö, jolla on yksi silmä”, Meurman kehuu estottomasti goudapalan rinnalla olevaa Lidlin brietä.
    Neljäs ruokalaji sisältää vielä vihreää teetä ja tanskalaisia Anton Bergin suklaamarsipaanikeksejä. Ikkunoista avautuu merinäköala.

Meurmanin treatment

norjalaisen merilohen pyrstöpala
pullo Laroche Chardonnay -valkoviiniä
parsakaalia
3 pientä purkkia tomaattipyreetä
suolaa ja pippuria

Laita pyrstöpala uimaan valkoviiniin noin kaksi tuntia ennen ruokailua. Paloittele parsakaali sopivan kokoisiksi palasiksi. Laita palat pieneen astiaan ja lirauta pohjalle tilkka vettä. Anna kalan hautua mikrossa noin kymmenen minuuttia. Jos mikro on pieni, säädä tehot täysille. Lämmitä parsakaaleja muutama minuutti. Laita kala sen jälkeen mikroon vielä kahdeksi minuutiksi. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Levitä kalan päälle lopuksi vielä runsaasti tomaattipyreetä.
    Tarjoile heti.

Maku 2/5
Esillepano 3/5
Viihtyvyys 4/5

Maria Ruuska

Katso kaikkien kampusjulkkisten reseptit ja kokkaustaidoista jaetut tähdet