Ylioppilaslehti suosittelee: Rasvaista leipää ja oikeasti hyvää urheilukirjallisuutta

Noudatitko virallisia suosituksia? Kerro siitä Instagramissa tai Twitterissä tägäämällä @ylioppilaslehti.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Marco Verch, S&S, Teos. Netflix

Sonia El Kamel: Pippa Laukan pahin painajainen

Sepelvaltimotaudin puhkeamista voi edesauttaa monella tapaa. Oma suosikkini on georgialaisen hatsapuri-leivän ylensyönti. Hatsapuri muistuttaa pizzaa, ja senkin päälle voi laittaa mitä haluaa. Uunissa paistettavan leivän täytteenä on usein paljon suolaista juustoa. Korkean kolesterolin toivossa lämpimän leivän päälle voi vielä rikkoa kananmunan.


Kuvittaja ja sarjakuvataiteilija Ulla Donner Helsingissä 21. helmikuuta 2020.

Karoliina Paananen: Avokonttori, ideologiani

Sarjakuvataiteilija Ulla Donnerin sarjakuvakirja Sontaa (S&S 2019) on paitsi viihdyttävä satiiri mainostoimistoista myös erinomainen kuvaus siitä, kuinka nykytyöelämässä kaiken pitää kuulostaa merkitykselliseltä. Nykyään jopa siinä, ettei toimistoissa ole seiniä – tai edes pöytiä – on kysymys arvovalinnasta.


Tuija Siltamäki: Oikeasti hyvä urheilukirja

Jos Brahenkentän jono ulottuu Roskapankille, käänny ympäri ja hae kirjastosta Kaarina Hazardin ja Raimo Summasen kirja Lätkä – Kirja urheilusta (Teos 2011). Se käsittelee poikkeuksellisen syvällisesti sitä, mitä on olla urheilija. Summanen analysoi sivukaupalla esimerkiksi sitä, miten jää vaikuttaa pelin kulkuun. Vihdoin selviää sekin, mitä se oma peli oikeastaan on.


Kuva: Netflix

Antti Yrjönen: Älykkään ihmisen valitusta

Internet tarjoaa mahdollisuuden matkata New Yorkiin kuulemaan mikä kaikki ärsyttää Fran Lebowitzia. Esimerkiksi internet ja New York. Boomerin valitus on musiikkia korville Kuvittele olevasi kaupungissa -dokumenttisarjassa, joka on katsottavissa Netflixistä.