Ylioppilaslehden Karoliina Paananen ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi

Karoliina Paanasen ja toimittaja Jarno Liskin Suomen Kuvalehdessä kesäkuussa 2020 julkaistu juttu Kallista konsultointia paljasti, kuinka valtiovarainministeri Katri Kulmuni oli käyttänyt kahden ministeriön varoja yli 50 000 euroa viestintävalmennukseensa.

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Antti Yrjönen

Ylioppilaslehden toimitussihteeri Karoliina Paananen on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi Vuoden juttu -kategoriassa.

Paanasen ja toimittaja Jarno Liskin Suomen Kuvalehdessä kesäkuussa 2020 julkaistu juttu Kallista konsultointia paljasti, kuinka valtiovarainministeri Katri Kulmuni oli käyttänyt kahden ministeriön varoja yli 50 000 euroa viestintävalmennukseensa.

Paananen aloitti Ylioppilaslehden toimitussihteerinä syyskuussa 2020.

”Juttu nosti esiin myös kysymyksen siitä, oliko ministeriön varoja käytetty puolueen puheenjohtajavaalia varten. Laskujen tutkimisesta lähtenyt artikkeli herätti runsaasti keskustelua julkisten varojen käytöstä ja hallinnon läpinäkyvyydestä”, palkintoraati perustelee ehdokkuutta.

Lopulta Kulmuni erosi ministerin tehtävästään.

Ylioppilaslehdessä juhlittiin Paanasen ehdokkuutta laskiaispullilla ja jääkaapin perältä löytyneellä sokerittomalla limonadilla.

”Iloinen asia olla ehdolla erittäin osaavien tekijöiden rinnalla”, Paananen sanoo. Hän nauttii ehdokkuuspullansa hillolla.

Niin ikään hillolla muiden ehdokkuuspullista nauttiva Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki tunsi Paanasen ehdokkuudesta liki äidillistä ylpeyttä.

”Jos Paanasta ei palkita vuoden jutusta, toivon, että hänet valitaan vuoden journalistiseksi ihmiseksi.”

Vuoden juttu -kategoriassa ovat ehdolla myös Helsingin Sanomien toimittaja Heikki Aittokoski itsemurhien vähentymistä käsittelevällä jutullaan Mies Mechelininkadulla ja Ilta-Sanomien toimittaja Henrik Kärkkäinen Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron paljastaneilla jutuillaan.

Suuri journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Se pyrkii tukemaan ja edistämään laadukasta journalismia.

Palkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien.