Vain rock-elämää – haastattelussa Teemu Tanner

Muusikko Teemu Tannerin mielestä taide voi syntyä mistä tahansa tunteesta. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran marraskuussa 2018.

T:Teksti:

|

K:Kuvat: Sara Hornig

Kuka: Teemu Tanner

Ikä: 33

Asuu: Kruununhaassa Helsingissä

Tekee: Taidetta ja musiikkia laskentatavasta riippuen kuudessa tai seitsemässä bändissä (mm. Kynnet, Teksti-TV 666 ja Hopeajärvi). Esiintyy sohvaperunoissa. Työskentelee koulunkäynnin ohjaajana Pakilassa.

Sinulla on hirveän monta yhtyettä. Kuinka monessa bändissä voisit maksimissaan soittaa samaan aikaan?

Ehkä pyrin koko ajan maksimia kohti. Minulle on luonteva toimintatapa tehdä montaa projektia samaan aikaan. Yli kymmenen voisi olla rajoilla, ettei enää mitään järkeä.

Kenen elävän tai kuolleen muusikon kanssa perustaisit superbändin?

Tom Waitsin ja edesmenneen Mark Sandmanin kanssa, joka soitti Morphine-bändissä kaksikielistä bassoa. Improvisaatiota ja raskaita, tummia sävyjä. Treeniksellä olisi paksut kangasverhot, lattialla lojuisi soittimia ja miksei välillä ihmisiäkin.

Naiset vai kalja?

Naiset. Ilman naisia miehet vaan uikuttaisivat ja joisivat kaljaa tuolla jossain katukivetyksellä vailla päämäärää. Ilman kaljaa voisi elää, elämästä vain hioutuisi terävät kulmat pois ja olisi vähän tylsempää.

Mikä on suosikkibändipaitasi?

Minulla on noin kymmenen Seksihullujen paitaa. Ja Seksihullut-tyynyliina.

Oletko ikinä harrastanut seksiä oman musiikkisi tahtiin?

Hyi, en ikinä, millainen sairas ihminen tekisi sellaista? Jos on läheisesti jonkun ihmisen kanssa, niin on parempi muutenkin, ettei mitään musiikkia ollenkaan. Musiikista tulisi vaan outo fiilis, että missäs ne kamerat on.

Teet DJ-keikkoja Tavastian Lauantaidiskossa. Millaisesta musiikista nuoriso tykkää?

Aika erikoisesta musiikista. Festareiltakin ”rock” on häviämässä. Tämä on kuitenkin tosiasia, johon pitää sopeutua. En halua olla se tyyppi, joka valittaa, että missä oikeat soittimet. Lauantaidiskossa soitetaan Aki Pohjankyrön kanssa mitä halutaan, ja nuoret on diggailleet meidän valinnoista.

Nuorempi vai vanhempi?

Vanhempana elämä on rennompaa.

Mikä on maailman paras eläinvideo?

Video, jossa sika herää siihen, että sen kärsän eteen laitetaan suklaakeksi. Sika hitaasti reagoi, syö keksin ja käy takaisin nukkumaan.

Millainen olisi unelmiesi reality-sarja?

Siinä olisi mahtavia persoonia jossain saarella tai talossa, koko ajan pienessä kännissä. Sitten niille annettaisiin erilaisia tehtäviä, kuten vaikka pommin purkaminen.

Mikä on paras TV-sarja koskaan?

Rokkarille Morsian. Siinä Poisonin Brett Michaels, maailman pahin kehäraakkirokkari, tulee jostain katkaisusta etsimään itselleen vaimoa ja pistää naiset pelaamaan lätkää bikineissä ja sitten kehuu jokaista erikseen.

Suomi on nousussa.

Ei pidä paikkaansa. Aika moni voi täällä huonosti ja ihmisillä on paljon ongelmia.

Tuletko kulttuurikodista?

Vanhempani ovat opettajia ja veivät meitä lapsia taidenäyttelyihin ja teatteriin, joten kai voisin sanoa, että olen.

Taide syntyy kärsimyksestä.

Ei pidä paikkaansa. Taide voi syntyä mistä tahansa tunteesta. Tykkään tosin Sarah Kanen näytelmistä, ja ne ovat syntyneet tosi synkästä elämästä.

Mitä näet logossa?

Fallosmaisen kuvion. Y-kirjaimen. Ja on siinä sydänkin.