Laakso, Niemelä ja Vaarala jatkoarviointeihin rehtorivalinnassa – Jukka Kola ei ole joukossa

Jatkoarviointeihin kuuluu johtaja-arviointi sekä koko hallituksen yhteinen haastattelu.

T:Teksti:

Helsingin yliopiston hallitus on päättänyt eilen, ketkä rehtorikandidaatit se lähettää jatkoarviointeihin. Viidestä ehdokkaasta arviointeihin pääsevät Liisa Laakso, Jari Niemelä ja Outi Vaarala.

Laakso on Tampereen yliopiston rehtori, joka on aiemmin työskennellyt myös Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan dekaanina. Niemelä on Helsingin yliopiston kestävyystieteen johtaja ja yliopiston kaupunkiekologian professori. Hän on aiemmin toiminut Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan dekaanina. Outi Vaarala on puolestaan pediatrisen immunologian professori ja Head of Lung Immunity Astra Zenecan RIA IMED Biotech Unitissa. Hän toimii tutkimusjohtajana Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

Hallituksen tavoitteena on valita rehtori kokouksessaan 25. huhtikuuta.

 

 

Viidestä ehdokkaasta kahta ei kutsuttu jatkoarviointeihin. He ovat Helsingin yliopiston vararehtori, yliopistopedagogiikan professori Sari Lindblom sekä nykyinen rehtori Jukka Kola.

Pudotuksista päätettiin eilisen keskustelutilaisuuden jälkeen. Yliopistokollegion järjestämä tilaisuus oli koko yliopistoyhteisölle avoin.

Helsingin yliopisto ei tarkenna lähettämässään tiedotteessaan, mitä ”jatkoarvioinneilla” tarkoitetaan. Yliopiston henkilöstöjohtaja Tiia Tuomi kertoo Ylioppilaslehdelle, että arviointeihin sisältyy johtaja-arviointi sekä koko hallituksen yhteinen haastattelu.

Voidaanko siis tulkita, että kahta ulkopuolelle jäänyttä ehdokasta hallitus ei enää haastattele?

”No heitä ei ole ainakaan tässä vaiheessa kutsuttu haastatteluihin”, Tuomi kertoo.

Tämä saattaisi tarkoittaa sitä, että Jukka Kola ei ole saamassa jatkokautta yliopiston rehtorina. Hän ilmoitti viime vuonna, ettei aio hakea yliopiston kanslerin paikkaa, sillä rehtorin tehtävässä riittää hänelle vielä mielekästä tekemistä.