Lunchien ja HYY Yhtymän johto Twitter-väittelyssä – ”Yhtymällä oli sijoitusta tehdessä tieto rikosepäilystä”

Oikeusjutun voittanut Lunchie väittää, että HYY Yhtymä tiesi ResQ Clubin perustajan oikeusjutusta jo keväällä 2016.

T:Teksti:

HYY Yhtymän ja Lunchie-nimisen yrityksen välillä tuntuu olevan erimielisyyksiä siitä, tiesikö Yhtymä ResQ Clubin perustajaan ja entiseen toimitusjohtajaan Tuure Parkkiseen kohdistuvasta rikosepäilystä jo keväällä 2016, kun se päätti sijoittaa yritykseen.

Ylioppilaslehti kertoi eilen, että Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Parkkisen ehdolliseen vankeuteen yrityssalaisuuden rikkomisesta, koska tämä oli oikeudettomasti käyttänyt (Lunchien) yrityssalaisuudeksi luokiteltavaa palvelukonseptia ja liiketoimintasuunnitelmaa kokonaisuudessaan omassa liiketoiminnassaan ResQ Club Oy:n eduksi.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) omistama HYY Yhtymä ilmoitti lähtevänsä ResQ Clubin osakkaaksi toukokuussa 2016. HYY Yhtymän toimitusjohtaja Antti Kerppola totesi Ylioppilaslehdelle, ettei Yhtymä tiennyt rikosepäilystä.

”Yrityssalaisuuden rikkominen ei luonnollisestikaan missään nimessä vastaa HYY Yhtymän tai ResQ:n käsitystä vastuullisesta yritystoiminnasta”, Kerppola totesi.

Lunchie twiittasi tänään, että toisin kuin Kerppola jutussa väittää, HYY Yhtymällä ”oli sijoitusta tehdessä tieto rikosepäilystä ja väärinkäytöksistä. Me kerroimme. Ei kiinnostanut.”

Kerppolan mukaan väite ei pidä paikkaansa.

”Voitteko täsmentää millä tavoin minuun on oltu yhteydessä ennen sijoituspäätöstämme ja koska tästä aiheesta on tehty esitutkintapyyntö niin saadaan aikajanalle? Meidän sijoitus julkaistu 25.5.2016, päätös aiemmin keväällä”, hän twiittasi.

Lunchien mukaan asiasta tiedotettiin jo 3.2.2016, ja tutkintapyyntö tehtiin 19.2.2016. Puhelimitse yrityksen edustajat olivat yhteydessä Kerppolaan sijoituspäätöksen jälkeen.

”Varmistimme, että olet tietoinen rikostutkinnasta. Olit tietoinen”, Lunchie kirjoittaa.

”Kuten olen todennut, ovat kaikki aihetta seuranneet olleet tietoisia riitaisuudestanne, mutta indikaatiota eilisen kaltaiseen ei ole ollut. Kuten myönnätte ette ole olleet minuun yhteydessä ennen sijoituspäätöstä, vaikka yllä ensin muuta väititte (= vale). Pitäydytäänkö faktoissa?” Kerppola vastaa.

 

Ylioppilaslehteä kustantaa Ylioppilaslehden Kustannus Oy, joka on kokonaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) omistama yhtiö HYY Yhtymän tavoin. Antti Kerppola on myös Ylioppilaslehden Kustannus Oy:n toimitusjohtaja. Ylioppilaslehti on journalistisesti itsenäinen julkaisu.