Lähetimme postia Antti Rinteelle

Palstalla lähetämme ihmisille postia.

T:Teksti:

|

K:Kuva: Shutterstock

Kuva: Shutterstock.

Hyvä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne,

Julistitte SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa, että koko Suomen pitäisi ryhtyä ”synnytystalkoisiin”. Se on ihan ymmärrettävää – onhan keskivertodemarin paras ikä uusien demarilasten hankkimiseen ollut jotakuinkin Kekkosen presidenttikaudella.

Aivan ensimmäiseksi joudumme tuottamaan pettymyksen. Kuten puolueesi varapuheenjohtaja Sanna Marin jo Helsingin Sanomissa sanoi, eivät demarit näytä enää uskottavalta vaihtoehdolta nuorelle, arvoliberaalille sukupolvelle. Voi siis olla, että jotain pientä pintaremonttia puolueessakin joudutaan tekemään, ennen kuin synnytystalkoiden tulokset jonottavat omaa jäsenkirjaansa.

On tietysti mahdollista, että olet huolissasi suomalaisista etkä demareista. Tiedämme kyllä, ettei Suomi100:ssa ole koskaan syntynyt näin vähän lapsia. Julkistamanne SDP:n perhepaketti tarjoaa kuusi konkreettista keinoa, joilla syntyvyys saadaan nousuun.

Joudumme nyt tuottamaan toisen pettymyksen: yksikään kaksikymppinen ei tietojemme mukaan ole laskenut housujaan tai avannut haarojaan sen takia, että peruskouluissa lapsille tarjotaan parempaa harrastustoimintaa tai että varhaiskasvatus olisi ilmaista. Kivat silmät tai hieno BMW (ks. s. 28–35) toimivat paremmin.

Ilmaisen varhaiskasvatuksen sijaan me mietimme lapsensaanti-iässämme esimerkiksi seuraavia asioita: gradua, työmahdollisuuksia, hyviä työmahdollisuuksia, parisuhdetta, vuokranmaksua, polkupyöriä, Game of Thronesia, koiria, kissoja, jotain -ismiä. Tämän kaiken ohella ei ole ihme, etteivät lapsentekopuuhat ole listan kärjessä.

Jotkut asian paremmin ymmärtäneet puolueet ovatkin tarjonneet myös toisenlaisia keinoja huoltosuhteen korjaamiseksi. Kannatusahdingossa on tietysti näinä aikoina vaikea ehdottaa, että väestöpyramidia rukattaisiin toisenvärisillä ihmisillä.

Mutta Antti, ei hätää! Ylioppilaslehdellä on kaksi vapaasti hyödynnettävää ehdotusta sekä demarien nuorennusleikkaukseen että Suomen kansoittamiseen.

Ensiksi voisitte antaa hetkeksi ohjat vaikka Sanna Marinille tai demarinuorten puheenjohtajalle Mikkel Näkkäläjärvelle. Toiseksi voisitte vapautuvalla ajallanne suunnata läheiseen Ympyrätalon S-marketiin ja sen kondomihyllylle. Älkää unohtako ottaa mukaan lähettämiämme hakaneuloja.
Tiedätte kyllä, mitä niillä tehdään.

 

Ystävällisin terveisin,

Ylioppilaslehti