YL googlaa

Tällä viikolla Ylioppilaslehden toimituksessa on googlattu muun muassa…

T:Teksti:

Kuvitus: Tuomas Järvenpää.

Rainbow snake
puolialaston kokki sangria
ilmiö festivaali turku 2017
Pussy sapmi
Gaussin käyrä
coffee gif
Coruscating definition
pygmy anteater baby
Bolognan prosessi
translate vapen till dom hopplösa
vapen vapor vaporna
kool aid helsingistä
gallen-kallela guggenheim powerpoint
simon garfunkel
Puppy party
kebab cake
tommy lee pam anderson 1995
Halloped

 

”Tiedättekö, kun tajuaa vuosien päästä, että aakkoslaululla ja Tuiki tuiki tähtönen -kappaleella on sama melodia? Tässä kävi vähän samoin: googlailin pitkään latinankieliseltä kuulostavan hallopedin etymologiaa kunnes tajusin, että se on lyhenne sanoista ’hallinnon opiskelijaedustaja’ (viikonloppu selvästi tarpeen).

HYY:n hallitus haluaa poistaa nykyiset hallopedvaalit ja korvata ne valintatoimikunnalla, joka koostuisi edustajistoryhmien nimeämistä henkilöistä. Muutoksella halutaan muun muassa vähentää työmäärää ja säästää rahaa. Aiheesta käytiin eilen edustajistossa rankkaa keskustelua: puheenvuoroissa vaadittiin vallan kaappaamista takaisin edustajistolle ja sanottiin HYY:n hallituksen käyttäytyvän kuin Sipilän hallitus. Esimerkiksi ainejärjestöläisten edustajistoryhmä HYAL – edustajiston suurin ryhmä – vastusti muutosta. Kiinnostavaa on, että HYAL ei suinkaan ole oppositiossa, vaan on myös HYY:n hallituksen suurin ryhmä.

Lopulta valintaohjesääntö palautettiin takaisin valmisteluun äänin 31–28. Ylioppilaslehti seuraa kehitystä.”
Melissa, toimitussihteeri

 

manchester by the sea 

 

”Elokuvassa on häiritsevin ja hätkähdyttävin kohtaus, jonka olen pitkään aikaan nähnyt. Häiritsevää on myös, että pääosaa esittävä Casey Affleck on syytösten mukaan aiemmin ahdistellut seksuaalisesti kahta naispuolista kollegaansa. Mitä tällaisten roolitöiden ja elokuvien palkitseminen merkitsee? Kaksi tekstiä aiheesta, Elleltä ja The Guardianilta.”
Veera, toimitussihteeri

 

pormestarimalli

 

”Helsingissä riidellään siitä, mistä kuntalaiset ovat kuntavaaleissa päättämässä.

Vuodesta 2006 alkaen kuntalaki on antanut kunnille mahdollisuuden valita kahden erilaisen johtajamallin välitä. Reilun kymmenen vuoden ajan suomalaisia kuntia on siis johtanut joko virkamies tai poliitikko – eli kunnanjohtaja tai pormestari. Pormestarimalliin siirrytään Helsingissä kuntavaalien jälkeen.

Laki ei kuitenkaan anna kuntalaisille mahdollisuutta valita pormestaria suoralla vaalilla. Niinpä jokainen puolue on ilmoittanut, kenestä tulee Helsingin pormestari, jos tämä puolue sen saa päättää – eli käytännössä jos se voittaa vaalit. Muut puolueet ovat suuttuneita sekä vihreille, kokoomukselle että medialle, sillä kaikki huomio on nyt kärkiehdokkaissa: Anni Sinnemäessä (vihr) ja Jan Vapaavuoressa (kok). Vaalivoittaja Helsingissä on todennäköisesti jompikumpi näistä puolueista.

’Jos mediaa seuraa niin saattaa kuitenkin luulla, että meillä on käynnissä vaali kahden henkilön välillä. Media on rakentamassa Helsinkiin kaksipuoluemallia’, kirjoittaa SDP:n Pilvi Torsti.

’On demokratian kannalta todella ongelmallista, että vaalikamppailusta yritetään tehdä henkilövaalit. Se on äänestäjien huijaamista ja aliarvioimista’, totesi puolestaan vasemmistoliiton Li Andersson Helsingin Sanomissa.”
Robert, päätoimittaja