Laura Huhtasaari ja Olli Immonen ovat ratkaisu ilmastonmuutokseen

T:Teksti:

Maailman mittaushistorian lämpötilaennätys on rikkoutunut nyt kolmena vuonna putkeen. Keskilämpötila oli 0,75 astetta korkeampi kuin vuosina 1961-1990, ja edellinen ennätys meni rikki peräti 0,14 asteen marginaalilla.

Lähitulevaisuudessa ilmaston lämpenemisestä ennustetaan vieläkin nopeampaa, ja jos vuoteen 2050 mennessä nousua ei pystytä pysäyttämään kahteen celsiukseen, lopputulos on ihmiskunnan kannalta karmaiseva. Äärimmäiset sääilmiöt lisääntyvät, ja satojen miljoonien ihmisten elinolot mullistuvat kuivuuden vuoksi. Eikä vain Afrikassa ja Aasiassa, vaan myös sellaisissa globaalin talouden moottoreissa kuin Kaliforniassa.

Lisäksi napajäätiköiden sulaminen voi vaikuttaa rannikkokaupunkien elinolosuhteisiin. On arvioitu, että Etelämantereen yli ulottuvien jääkielekkeiden sulamistahti voi jopa tuplaantua vuoteen 2050 mennessä.

Rohkeimmissa arvioissa spekuloidaan, että Pohjoisnavalla saatetaan kokea jäätön kesä jo kymmenessä vuodessa. Vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan Pohjoisnavan sulamisesta 70-95 prosenttia on tällä hetkellä ihmisen aiheuttamaa.

Tässä kohtaa mukaan tulee Suomi, joka jo hallitusohjelman tasolla on luvannut panostaa tulevaisuuden teknologioihin, biotalouteen ja cleantechiin.

Panostus on tuottanut tulosta: viimeisen vuoden aikana Suomessa on onnistuttu tekemään yllättävä innovaatio, jolla saattaa olla massiivisia globaaleja vaikutuksia.

Perussuomalaisten kansanedustajat Olli Immonen ja Laura Huhtasaari ovat tehneet selväksi, että heidän sydämensä ovat riittävän kylmiä hidastaakseen oikein sijoitettuina jäätiköiden sulamista ja merenpinnan nousua. Huhtasaari on esimerkiksi ehdottanut, että Suomen pitäisi luopua turvapaikanhakuoikeudesta. Olli Immonen taas ehdotti, että turvapaikanhakijat suljettaisiin leireihin, joista he eivät saa poistua.

Koska sekä Immonen että Huhtasaari ovat osoittaneet kykynsä esittää vastaavanlaisia kantoja jatkuvasti, ei ole syytä epäillä, etteikö heistä olisi kauaskantoiseksi ratkaisuksi Telluksemme vakavimpaan uhkaan.

Koska Immonen ja Huhtasaari ovat myös ilmaisseet syvän isänmaanrakkautensa, siirto hyisen arktisiin olosuhteisiin tuskin on heille kummoinenkaan uhraus, sillä olettaa sopii että perussuomalaisesta ilmastoinnovaatiosta on myös ratkaisu Suomen talousvaikeuksiin ja vientiongelmiin.

Ne ovat tietenkin mitättömiä ongelmia ilmastonmuutoksen rinnalla, mutta jos pieniä ratkaisuja saadaan tehtyä suurten sivussa, lopputulema on kaikille niin kutsutusti win-win.

Teksti: YL Pääkirjoitustoimitus
Kuvitus: Jaakko Suomalainen

Katso Ylioppilaslehden periaatelinja osoitteesta https://ylioppilaslehti.fi/periaatelinja