Kuinka laihdutat itsesi kesäkuntoon

T:Teksti:

Luin netistä jutun, jossa sanottiin että jossain Hollywoodissa ”vartalo on uusi iltapuku”.

Gaaloissa julkkikset pukeutuvat nykyään läpinäkyviin harsoihin, jotta ihmiset voisivat ihmetellä heidän vartaloitaan. Trendi johtuu siitä, että pukeutumalla ei voi enää tehdä vaikutusta ihmisiin. Vaatteiden vaihtaminen on helppoa, mutta vartalon muokkaus ja ylläpitäminen vaatii kovaa työtä ja rahaa.

Vartalo on ultimaattinen statusesine, joka osoittaa, kuka kuuluu eliittiin ja kuka ei. Eliittivartalon pitää olla joko kiinteä ja kurvikas tai mahdollisimman laiha.

En oikein ymmärrä, miksi kukaan haluaisi laihduttaa. Jos laihdutat, se tarkoittaa sitä, että sinua on ”vähemmän”, ja vähemmyydessä ei ole mitään muita hyviä puolia paitsi se, että mahdut paremmin esim. hissiin tai eliittiin.

Jos tahdot silti laihduttaa, tässä vinkkejä:

Liikunta ei ole koskaan laihduttanut ketään.

Älä osta korttia fitness-klubille. Fitness-kulttuuri on skientologian tyyppinen salaliitto, joka vie rahat, sekoittaa rutiinit ja asettaa ihmiset keinotekoisiin kilpailutilanteisiin.

Itkeminen polttaa enemmän kaloreita kuin liikunta. Jos itket puolen tunnin ajan ennen syömistä tai sen jälkeen, voit ”laskea”, ettet olisi syönyt ruokaa lainkaan.

Muista silti urheilla, ihan vain rangaistaksesi itseäsi.

Rajoita sallittujen ruokien määrää syömällä vain yhdenvärisiä ruokia kerrallaan.

Jaa ruoka ”hyviksiin ja pahiksiin” ja käy sotaa niiden kanssa.

Ajattele, että ”olet mitä syöt”, niin et voi enää syödä muuta kuin kukkia ja kauniin värisiä hedelmiä ja sinusta tulee nätti kesähöyhen. Tai hamburger.

Parhaimmat ruuat ovat usein epäterveellisimpiä. Ei kuitenkaan haittaa, jos terveellinen ruoka ei maistu miltään. On yliarvostettua, että ruuan pitäisi ”maistua”, joltakin. Jos ruoka maistuu pahalta, on kyse vain mielikuvituksen puutteesta.

Jos laihdutat, et voi enää hankkia elämyksiä ruuasta. Onneksi elämyksiä saa muualtakin. Voit vaikka lukea kirjan. (Mutta lukeminen on kivempaa, jos saa samaan aikaan syödä karkkia.)

Puolenyön jälkeen ilmassa on ”taikaa”, joka kumoaa kalorit. Siksi yöllä syötyjä ruokia ei lasketa.

Syö jokainen ateriasi kuin se olisi viimeinen. Tämä tekee ruuan valitsemisesta niin vaikeaa, ettet voi syödä kovin usein ja laihdut varmasti.

Muista, ettet pääse vartaloasi pakoon koskaan.

Kirjoittaja ei tiedä kuinka monta kiloa painaa.

Teksti: Iida Sofia Hirvonen
Kuva: Jussi Särkilahti