Sivuhenkilö: Tuomas Borg

T:Teksti:

Syksyllä 1998 olympiastadion täyttyi yleisöstä, kun HJK pelasi ensimmäisenä suomalaisseurana Mestarien liigan alkulohkossa. Joukkue teki historiaa, vaikka voitti lopulta vain yhden ottelun.

Yksi katsojista oli Tuomas Borg. Joukkueen suoritus teki 11-vuotiaaseen lähtemättömän vaikutuksen.

Sen jälkeen Borg, 26, on seissyt HJK:n rinnalla niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Klubi on hänen ajatuksissaan päivittäin, sillä hän on jo kolmatta vuotta seuran kannattajayhdistyksen Forza HJK:n puheenjohtaja.

Kotimaisen jalkapalloliigan kannattajamäärät ovat eurooppalaisittain vaatimattomia. Borg tietää, että se, mikä päti 16 vuotta sitten, pätee myös nyt:

”Euromenestys on edelleen se, mikä toisi lisää ihmisiä katsomoon ja innostaisi ihmiset kotimaisen jalkapallon pariin. Pari vuotta sitten, kun voitettiin karsintapelissä saksalainen Schalke, oli koko katsomo täynnä.”

Tosifanit kulkevat koko kesän joukkueen mukana ympäri Suomea. Kilometrejä kertyy, sillä kaukaisimmat vierasottelut pelataan Rovaniemellä. Borg kiittelee seuraa siitä, että omistautuneimmille kannattajille on lahjoitettu kausikortit.

Paikallisottelut ovat futisfaneille kauden kohokohta: tunnelma tiivistyy, kun kentällä on paikallisvastustaja. HJK:lla sellaista ei ole. Se on kaupungin ainoa joukkue Veikkausliigassa.

Borgin ei kuitenkaan tarvitse miettiä kauan sitä, mistä kutkuttavin vastustaja löytyy.

”Kyllä kevään kohokohta on huhtikuun vieraspeli Lahtea vastaan. Onhan se melkein paikallisottelu.”

Jalkapallon Veikkausliiga alkaa sunnuntaina 6. huhtikuuta. HJK kohtaa avausottelussa pietarsaarelaisen FF Jaron.

Teksti: Juuso Janhunen
Kuva: Helen Korpak