Lisää tunnetta

T:Teksti:

Lista, jota Fanni Noroila kirjoittaa, on kuin vastikään voimautuneen pafosseminaarilaisen jääkaappimagneetista. Tanssi kuin kukaan ei katsoisi, siinä lukee, herkuttele ilman huonoa omaatuntoa. Tartu ideoihin ja elä hetkessä, tutustu uusiin ihmisiin.

”Ja hei laita siihen vielä se, mitä Kaarna-muori sanoi Pocahontasissa!” Sonja Kuittinen sanoo ja laulaa pätkän Disney-leffasta: ”Kuule sydäntäs, niin voit ymmärtää!”

Sitä Noroila, 21, ja Kuittinen, 23, tekivät viime keväänä, kun kaikki tuntui kaatuvan päälle. Kolmen kuukauden aikana toiselta poksahti nilkka, toisen asunnosta löytyi hometta ja kaikesta tuli kaoottista. Arkea oli liikaa, iltaisin pimeää.

”Sitten me päätettiin, että tämä masistelu jää, aloitetaan tällainen Upea kevät -projekti”, Noroila sanoo.

Pian hyvinkääläinen ja puumalalainen seisoivat keskellä helsinkiläistä skeittiparkkia ja miettivät, miten hitossa he pystyisivät kekkaloimaan bikineissä siistien rullailijoiden edessä ja hoilaamaan juuri kirjoittamaansa Kuumempi kesä -biisiä.

Räppääminen oli jotain, mitä molemmat olivat aina halunneet tehdä, mutta eivät olleet kehdanneet. Eiväthän he olleet tuherrelleet riimejä pikkuvihkoihin Tallinnanaukiolla kuusivuotiaasta saakka, eivätkä edes tunteneet ketään, joka olisi. Tuntui, että kaikki uskottavuus puuttui.

”Mutta se just oli se juttu. Pitää päästä yli nolouden pelosta ja siitä, mitä muut ajattelee”, Kuittinen sanoo.

Syntyi SOFA-yhtye eli räppiduo, jossa Noroila ja Kuittinen räppäsivät taiteilijanimillä Fanfan ja Sonson, eivätkä olleet erityisen hyviä siinä.

”Ei meillä nyt ihan täydelliset flow`t oo, mutta me kehitytään koko ajan. Ollaan nytkin paljon parempia kuin viime kesänä, nyt se saattaa kuulostaa räpiltä jo jossain vaiheessa”, Kuittinen sanoo.

Ensimmäisen keikan jälkeen tytöt tekivät musiikkivideon, Lisää lempee -nimisen biisin, pari keikkaa Kuudennessa aistissa ja Siltasessa sekä levytyssopimuksen. Ystävänpäivänä julkaistiin EP, kokopitkä tulee kesän alussa.

”Kun miehet tekee jotain itseironista, se on coolia ja tosi rentoa, mutta kuin nainen tekee niin, se kääntyy sellaiseksi `mitä sä nyt heilut siellä jossain kukkalegginseissä ́. Siis mitä helvettiä? Sen kun heilut”, Noroila sanoo.

Noroila ja Kuittinen seurasivat omaa Upea kevät -listaansa, joka jatkuu: Tee asiat tänään, älä tyrmää itseäsi. Ole rohkeasti naiivi ja korni, se on yleensä rehellisintä.

”Siis tää kuulostaa ihan vammaselta”, Kuittinen sanoo ja nauraa.

Ehkä kuulostaa, mutta ei se ole niin vakavaa.

Teksti: Aurora Rämö
Kuva: Nick Tulinen