Sivuhenkilö: Thomas Golubic

T:Teksti:

Kun yksi tarina loppuu, toinen alkaa.

Mullan alla -sarja loppuu itkuun Fisherien kohtalosta. Ja surullisen pateettiseen pianokappaleeseen, joka ei sellaisenaan ole kovin erikoinen. Siinä australialaislaulaja Sia huokailee kuin Demin lukijat runopalstalla: ”lämmitä minua, hengitä minua, olen kadottanut itseni”.

Biisin on valinnut losangelesilainen music supervisor Thomas Golubic, joka on tunnelmoittanut myös Walking Deadin ja Breaking Badin.

”Kyse ei ole lyriikoista tai sävelestä, vaan tarinankerronnasta”, Golubic sanoo puhelimessa.

”Se on sanatonta viestintää, joka tavoittaa tarinan nyanssit.”

Sian Breath Me tavoit۬ti. Golubic sai Mullan alla -soundtrackista Grammy-ehdokkuuden ja kulttuurisivusto Flavourwire on listannut sarjan loppukohtauksen yhdeksi tv-historian unohtumattomimmista.

Kappale ei ole ainoa, jonka esittäjän joku tietää juuri tv-tarinoiden takia. Roswell nosti Didon, OC Death Cab for Cutien ja Gossip Girl Peter, Björn and Jonhnin.

Siakin oli tehnyt levynsä vuotta ennen Mullan alle -päätösjaksoa, mutta Billboard-listoille ja Jenkki-levitykseen se meni vasta, kun Golubic löysi sen.

Nyt aussi tekee musiikkia Rihannan, Britney Spearsin ja David Guettan kanssa. Nyanssina: Siksi, että koko Fisherin perhe kuoli.

Teksti: Aurora Rämö
Kuva: Nick Tulinen
Thomas Golubic oli puhumassa Music & Media Sync Summitissa Tampereella elokuun lopussa. Matkalla hän kävi Helsingissä ensimmäistä kertaa. Sivuhenkilö-palstalla tutustutaan mielenkiintoisiin tekijöihin ja kokijoihin.