Valituskuoro

T:Teksti:

Vanha ylioppilastalo on viimein saatu tuottamaan rahaa opiskelijoille. Tähän asti se on tuonut lähinnä tappioita, mutta ensi vuoden alusta talo vuokrataan Royal Ravintoloille.

Ylioppilaskunta ei kerro, paljonko se saa vuokraa Vanhasta, mutta summa on Ylioppilaslehden tietojen mukaan vuodessa viisinumeroinen. Siis sievoinen summa opiskelijoiden taskuun.

Kaikkia päätös ei miellytä. Ylioppilaskunnan Laulajat, Akademiska Sångföreningen, Ylioppilaskunnan Soittajat ja Akademiska Damkören Lyran ovat nostaneet siitä äläkän.

Koska Vanha on jatkossa Royalin käytössä, musiikkikorporaatiot eivät voi enää harjoitella Vanhalla ilmaiseksi.

Ylioppilaskunta aikoo tarjota muusikoille harjoituspaikan ylioppilaskunnan muista tiloista.

Korporaatiot kuitenkin haluaisivat harjoitella nimenomaan Vanhalla, mikä on historiallisista syistä ihan ymmärrettävää.

Mutta uudessa tilanteessa musikanttien pitäisi itse alivuokrata tilat Royalilta. Ja maksaa itse viulut.

Akademiska Sångföreningen, Ylioppilaskunnan Soittajat ja Akademiska Damkören Lyran ovat hankalassa raossa. Niillä tuskin on varaa Royalin vuokriin. Mutta Ylioppilaskunnan laulajien valituslaulu on vaikeampi ymmärtää. Kuoron kerrotaan olevan huomattavan varakas. Sen sponsoreita ovat kuoron nettisivun mukaan muun muassa YIT ja Hewlett-Packard.

Kuinka paljon rahaa Ylioppilaskunnan laulajilla on, kuoron puheenjohtaja Ilkka Penttilä?

”Ylioppilaskunnan laulajat on 130-vuotias korporaatio, joka on hoitanut asiansa vakavaraisesti”, Penttilä kiertää kysymyksen.

”En ala avata lukuja, ne eivät kuulu julkiseen keskusteluun”, hän sanoo.

Mutta kun ne kuuluvat.

Ylioppilaskunnan laulajat vaatii, että kaikkien opiskelijoiden yhteisistä rahoista kustannetaan heille harjoitustilat. Opiskelijoiden pitää pystyä arvioimaan, tarvitseeko kuoro tukea vai ei. Jos kuoro ei avaa tilikirjojansa, yhteistä rahakirstua ei voi avata kuorolle.

Teksti: Vappu Kaarenoja