Naruja ja neuloksia

T:Teksti:

”Sitominen on minulle ennen kaikkea emotionaalinen kokemus, itkin ensimmäiset kolme kertaa, kun minua sidottiin”, sanoo Jenni Maedde, 23.

”Kun itse sidon muita, se tuntuu meditoinnilta. Se on ongelmanratkaisua, sillä siinä tehdään ja avataan solmuja.”

Maedde kuuluu Häkkiin, eli Helsingin akateemisiin kinkyihin. Akateemiset kinkyt ovat enimmäkseen Helsingin yliopiston opiskelijoita, jotka ovat innostuneita sadomasokistisista seksuaalifetisseistä: esimerkiksi juuri sidonnasta tai vaikka ”neulotuksesta”. Siinä pistetään toista neulalla.

Maedde, muotoilun opiskelija ja tanssiopettaja, tempautui Häkin toimintaan mukaan osallistuttuaan kinkylarppiin, jossa hänellä oli burleskinaisen rooli.

Nyt Maedde on innostunut etenkin sidonnasta. Häkki järjestää kahden viikon välein köysiworkshopin, jossa hän sitoo muita ja häntä sidotaan.

”Omistan jääkiekkokassillisen verran erivärisiä ja pituisia köysiä”, Maedde sanoo.

Häkki järjestää myös kinkybileitä. Mutta niistä Maedde ei voi kauheasti kertoa, sillä kinkybileitä koskee vaitiolovelvollisuus. Hän kuitenkin painottaa, että bileet eivät ole sama asia kuin orgiat, vaan samanhenkisten ihmisten kokoontuminen.

”Siellä jaetaan kokemuksia ja annetaan vinkkejä. Totta kai eri fetisistit toteuttavat itseään ja tulevat näytille vaikkapa kokolateksiasussa.”

Häkki suunnittelee järjestävänsä tulevaisuudessa PVC-pukujen tekopajan ja ehkä myös roikotusworkshopin.

”Roikotus tarkoittaa sitä, että sidotaan ihminen pakettiin niin, että häntä voi roikottaa katosta. Pystyn helposti roikottamaan minua reilusti isompaa miestä, sillä se on tekniikasta eikä nostovoimasta kiinni.”

Teksti: Melissa Mäntylä
Kuva: Nick Tulinen

Kinkyseura Häkki on yksi ylioppilaskunnan piirissä toimivista yli 250 järjestöstä, joiden yhteystiedot löydät Ylioppilaskalenterista. Selaa ja etsi sinulle sopiva järjestö! Kalenterin saat hakiessasi lukuvuositarran opiskelijakorttiisi. Kalentereita myös myydään Tiedekulmassa.