Jukka Kolasta uusi rehtori

T:Teksti:

Helsingin yliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu vararehtori Jukka Kola, 53. Valinnan teki Helsingin yliopiston hallitus kokouksessaan aamulla. Rehtori valitaan viideksi vuodeksi kerrallaan. Kola on yliopiston 137. rehtori.

Kola valittiin neljän loppusuoralle edenneen hakijan joukosta. Ennen vararehtorin tehtävää hän on ollut myös maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan dekaanina ja sitä ennen maatalouspolitiikan professorina.

”Yliopiston hallitus katsoi, että Jukka Kolalla on pitkäaikaisen johtamiskokemuksen myötä realistinen näkemys yliopiston kehittämisestä. Hänen erityisiä vahvuuksiaan ovat laaja-alainen ja kokonaisvaltainen ajattelutapa sekä kuunteleva ja vuorovaikutteinen johtamisote”, hallitus perusteli valintaansa.

Kaikkiaan halukkaita tehtävään oli yhdeksän.

Rehtori on koko yliopiston johtaja. Edellinen rehtori Thomas Wilhelmsson siirtyi tehtävästään yliopiston kansleriksi.

Teksti: Vappu Kaarenoja
Kuva: Veikko Somerpuro