Taustavoima

T:Teksti:

Annika Oksasen, 25, blogimerkinnät ovat kuin pieniä proosarunoja:

Missä mun elämä on. / Joskus tuntuu että hyppäsin jonkun toisen elämään ja oma on jossain matkalaukussa odottamassa. / Minulla ei ole alusvaatteita päällä tänään, syystä ja toisesta EN EHTINYT laittaa niitä päälle koska toinen henkilö on prioriteetti. / PS. Dave Grohl on erittäin mukava mies.

Oksanen vastaa puhelimeen Miamista.

”Ajattelen koko ajan sitä toista ihmistä”, hän sanoo.

Ei, Oksanen ei puhu poikaystävästään. Hän tarkoittaa laulajatähti Cat Poweria, oikealta nimeltään Chan Marshallia.

Oksasen ja Marshallin ensitapaamisen paikka oli enteellinen. He tapasivat vuosi sitten Helsinki-Vantaan lentokentällä. Oksanen oli työharjoittelussa ohjelmatoimisto Fullsteamilla ja emännöi Cat Powerin helmikuista Helsingin-keikkaa. Viikonlopun aikana hän vei laulajan Salveen syömään hirvilihapullia, kauppatorille ostamaan karvalakin ja Suomenlinnaan. Tosin siellä oli laulajan mielestä niin kylmä, että hän halusi palata samalla lautalla kuin oli tullutkin.

Emännöinnin tuoksinassa Oksanen, opinnäytetyötä vaille valmis kulttuurituottaja, teki Marshalliin vaikutuksen. Sillä juuri ennen kotimatkalle lähtöään laulaja kysyi, olisiko Oksanen kiinnostunut tulemaan hänelle töihin assistentiksi. Oksanen ei uskonut, että artisti oli ihan tosissaan.

Kolme kuukautta myöhemmin Marshall kuitenkin kirjoitti sähköpostissa, että jos Oksanen haluaisi, hän voisi lentää Miamiin ja aloittaa työt.

Nyt kulttuurin pätkätyöläinen ja amerikkalainen supertähti ovat nähneet satoja lentokenttiä yhdessä.

Alkuun Oksanen opetteli Marshallin lempijugurttimerkin. Hän pitää huolta tähden aikatauluista ja on viimeinen ihminen, jonka Marshall näkee kiertueella ennen hotellihuoneen oven sulkemista. Jos laulaja haluaa lähteä keikan jälkeen juhlimaan, Oksanen seuraa, vaikka nukuttaisi. Tarvittaessa hän lentää satoja kilometrejä ja hakee artistin lemmikit losangelesilaisesta koirahoitolasta. Hän sanoo, että on ”integroinut toisen ihmisen elämän omaansa”.

Oksasen pahin painajainen on, että puhelimesta loppuu akku.

Varsinaisia vapaapäiviä ei ole – Oksanen puhuu vapaahetkistä. Silloin hän menee mielellään rantajoogaan tai kaivaa esille Roller Derby -luistimensa. Tai soittaa äidille Suomeen.

Oksasen syntymäpäivänäkin Marshall menee edelle. Merkkipäivä on nimittäin molemmilla naisilla sama.

Teksti: Johanna Mitjonen
Kuva: Nico Turner

Catpower esiintyy Flow-festivaaleilla 9. elokuuta.
Oksasen blogia voi lukea osoitteesta www.usannikki.blogspot.fi