Menestysravintoloitsijan ehdotukset Vanhalle: Aalto-maljakoita ja rumia tauluja

T:Teksti:

Kuva: www.hyyravintolat.fi

Kovasti on yritetty, mutta ei siitä mitään tule: Vanhan ylioppilastalon kuppila, nykyiseltä nimeltään Café Vanha, ei vieläkään vedä tarpeeksi väkeä. Sijainti on loistava, mutta siellä ei käy kukaan. Viime vuosi oli ensimmäinen viiteen vuoteen, kun Vanha tuotti edes vähän voittoa omistajilleen, eli opiskelijoille. Vanha ei kuitenkaan ole lähelläkään sille asetettuja tulostavoitteita. Sen takia ylioppilaskunta aikoo jälleen panna uusiksi tilan ravintolatoiminnan. Ylioppilaskunta pohtii kesän aikana, miten Vanha uudistettaisiin tuottavaksi. Konseptimuutos on viides kymmenen vuoden sisään.

Tähän asti ravintolatoiminnasta on vastannut HYY Ravintolat, mutta nyt ylioppilaskunta harkitsee jopa aivan ulkopuolisen yhteistyökumppanin hankkimista. Päätös asiasta tehdään viimeistään syksyllä.

Ylioppilaslehti kysyi helsinkiläiseltä ravintola-alan gurulta, millainen tulevaisuuden Vanha voisi olla. Maaret Launis on ravintolapäällikkönä Heathermill-nimisessä yrityksessä, joka on luonut muun muassa menestysbaarit Los Cojones, Bar Llamas, Bar Bhangra, Milli Miglia ja Navy Jerry`s.

Maaret Launis, millaisen ravintolan tekisitte Vanhasta?
”Vanha on hohdoton paikka. Se voisi olla jatkossakin hohdoton, väritön, halpa ja mauton, eli Anoppila. Lähtökohdaksi suuret ikäluokat. Mustia nahkasohvia, Aalto-maljakoita, Kekkosen kuva, rumia vaaseja ja myrskyävää merta kuvaavia akvarellitöitä. Semmonen vanhempien koti. Se voisi toimia kahvilana – vanhempien luona on hyvä juoda kahvia.”

”Sitten voisi tapahtua aikahyppy, kun siirrytään seuraavaan tilaan. Siellä olisi sellainen rajoja rikkova hipsteridisko taistolaismeiningillä. Siellä jorattaisiin, psykedeelinen musa soisi, mimmit ei käyttäisi rintsikoita ja miehillä olisi pitkät hiukset. Kaikki haisisi vähän hielle, koska ennen kaikki haisi vähän hielle. Eriparikristalliviinilasit, paskaa ja halpaa algerialaista viiniä sekä joitakin kiusallisia maalauksia seinillä. Tosin seinillä ei saisi olla Kekkosta, mutta joku muu diktaattori. Kylmä sota on kuitenkin mielentila. Kelataan näiden suurten ikäluokkien kautta tätä juttua.”

Ylioppilaskunta harkitsee ulkopuolisen yhteistyökumppanin ottamista mukaan Vanhan pyörittämiseen. Olisitteko kiinnostuneita toteuttamaan tämän konseptin Vanhalla?
”Toimitusjohtajalta tuli juuri viesti, jossa luki go for it. Totta kai.”

Teksti: Antti Berg