Nordea kävi vastahyökkäykseen?

T:Teksti:

Itä-Suomen ylioppilaslehti Uljas kertoi maanantaina ehdotuksesta perustaa ylioppilaskuntien oma pankki. Itä-Suomen ylioppilaskunnan edunvalvontasihteeri Pekka Koivaara kirjoitti lehdessä, että ”pankki toimisi ylioppilaskuntien keskuspankkina ja kaikki ylioppilaskunnat siirtäisivät kaiken liiketoimintansa, lainansa ja käyttötilinsä omaan pankkiin”.

Koivaaran ehdotuksen mukaan ylioppilaskuntien pankki myöntäisi jäsenilleen halpaa opintolainaa ja yritysrahoitusta halvalla korolla.

Yle Uutisten haastattelema Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen tyrmäsi ajatuksen epärealistisena.

Vaikka ajatus ylioppilaskunnan omasta pankista on melko absurdi, Nordea-pankissa on ehkä huolestuttu ”ylioppilaspankin” tulosta kilpailemaan asiakkaista. Nordean asiakaspalvelijat olivat nimittäin jalkautuneet tiistaina Ylioppilasaukion Unicafeen houkuttelemaan asiakkaita arvonnalla, karkeilla ja nuudeleilla.

Sattumaako?