Opintukikuukausien määrää ollaan vähentämässä kahta tutkintoa suorittavilta

T:Teksti:

Ylioppilaslehden tietojen mukaan opintotukikuukausien määrää ollaan vähentämässä kahta tutkintoa suorittavilta. Ylioppilaslehden tietojen mukaan tukikuukausien määrää vähennetään 64:ään, kun ennen tukea sai nostaa 70 kuukautta.

Hallitus päätti torstaina kehysriihessä pitää opintotuen rakenteen ennallaan. Tuki säilyy opintorahapainotteisena. Opiskelijoiden pahimmat pelot, että entistä suurempi osa opinnoista pitäisi rahoittaa lainalla, eivät siten toteutuneet.

Kehysriihessä hallitus myös päätti pitää lupauksensa opintuen sitomisesta indeksiin syksyllä 2014.

Opiskelijajärjestöt kuitenkin kritisoivat hallituksen aietta asettaa opintotuelle vähimmäisopintopistemäärä: alle 20 opintopistettä vuodessa opiskelevilta ollaan eväämässä opintotuki kokonaan.

”Olisi parempi, että opiskelija opiskelisi edes 15 opintopistettä vuodessa kuin että hän jättäisi muutoksen vuoksi kokonaan opiskelematta lukuvuoden aikana”, Suomen ylioppilaskuntien liitto ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto kommentoivat muutosta.

Myöskään opintotukikuukausien määrän rajaamisesta tuskin ollaan riemuissaan. Hallitus ei ole virallisesti tiedottanut tukikuukausien vähentämisestä.

Torstai-iltaan kello puoli kymmeneen mennessä hallitus ei ollut vieläkään paljastanut kehysriihen opintotukipäätöksen tarkkaa sisältöä.