Vihreät ja vasemmisto voittivat edustajistovaaleissa

T:Teksti:

HYY:n edustajistovaaleissa eniten ääniä sai jälleen ainejärjestöläisten ryhmittymä HYAL (Helsigin yliopiston ainejärjestöläiset). HYAL saa 60-paikkaiseen edustajistoon 22 edustajaa. HYAL oli myös väistyvän edustajiston suurin ryhmittymä 21:llä edustajalla.

Vaalien suurin voittaja oli kuitenkin Maailmanpyörä, eli sitoutumattoman vasemmiston ja vihreiden muodostama yhteinen vaalirengas. Se onnistui kasvattamaan paikkamääräänsä viime kaudesta enemmän kuin mikään muu ryhmittymä: sen paikkamäärä kasvoi 11 edustajasta 13:ta.

Häviäjiä olivat osakuntien ryhmittymä, lääketieteilijöiden ja oikeustieteilijöiden muodostama Help sekä oikeistoryhmittymä Oikea suunta. Ne kaikki menettivät paikkoja.

Edustajiston 60 paikkaa jakautuvat seuraavasti (suluissa kuluneen kauden paikkamäärät):

HYAL 22 (21)

Maailmanpyörä 13 (11)

Help 9 (10)

Osakuntalainen vaalirengas 9 (10)

Oikea suunta 4 (5)

Snäf 2 (2)

OSY 1 (1)