Kaisa-talolle pyöräparkit ensi keväänä

T:Teksti:

Autot mahtuvat Fabianinkadulle, mahtuvatko pyörät?

Näin ihmetteli Ylioppilaslehden lukija yliopiston uuden pääkirjaston pyöräparkkitilannetta Facebookissa maanantaina. Lähes 15 000 opiskelijan päivittäin käyttämän Kaisa-talon pääsisäänkäynnillä Fabianinkadulla ei ole pyörätelineitä tai muuta pyöräparkkia.

Oville on pantu laput, joissa kielletään pyörien parkkeeraaminen sisäänkäynnin eteen.

Yliopiston tila- ja kiinteistökeskuksen toimitilajohtaja Anna-Maija Lukkari kertoo, että tilannetta ollaan korjaamassa. Ratkaisu saadaan kuitenkin vasta seuraavalla pyöräilykaudella:

”Olemme kyllä tietoisia, että pyörällä pitäisi päästä kirjaston läheisyyteen, mutta pyöräparkkit saadaan sijoitettua lähemmäksi rakennusta vasta ensi keväänä”, Lukkari sanoo.

Koska kirjaston Fabianinkadun puoleinen sisäänkäynti on suoraan yhteydessä jalkakäytävään, ei paikalle Lukkarin mukaan voinut sijoittaa pyöräparkkeja.

Tilannetta voidaan kuitenkin korjata muuttamalla autojen parkkiruutuja pyöräparkeiksi. Näistä muutoksista päättää Helsingin kaupunki.

”Olemme keskustelleet asiasta Helsingin kaupungin kanssa, ja pääkirjaston läheisyydestä ollaan muuttamassa ensi vuonna muutama autoille tarkoitettu parkkiruutu pyöräparkeiksi. Myös Vuorikadulle ja Kaisaniemenkadun puolelle on tulossa pyöräparkit, mutta ne saadaan pyöräilijöiden käyttöön vasta seuraavalla pyöräilykaudella”, Lukkari kertoo.

Teksti: Juuso Janhunen
Kuva: Matti Lehto