Yhtään eläintä ei vahingoiteta

T:Teksti:

Brittien yleisradioyhtiö BBC uutisoi Yhdysvaltain Minneapolisissa 30. elokuuta järjestettävästä kissavideofestivaalista. Globaalien tietoverkkojen aikakaudella festivaali ei luonnollisestikaan jää vain paikalliseksi ilmiöksi.

Joukko innostuneita helsinkiläisiä kissavideoharrastajia on yhdistänyt voimansa. He järjestävät samaan aikaan Minneapolisin festivaalin kanssa, eli 30. elokuuta, Kalasataman Konttiaukiolla Varjokissavideofestivaalin.

Festivaaleilla on tarkoitus heijastaa valkokankaalle kissavideoiden klassikkoja.

Lisäksi tapahtumaan kuuluu Catfight-videobattle, jossa nostetaan esiin uusia kissavideoita. Kisassa ei ole tarkoitus usuttaa naukulaisia taistelemaan toisiaan vastaan tai luoda välttämättä uusia videoita, vaan kisata jo olemassa olevalla materiaalilla. Kisan osapuolet ”soittavat” vuorotellen videoita, joiden battletyyliin on tarkoitus aina olla edellistä ilmiömäisempiä. Kisan voittaja ratkeaa yleisön huutoäänestyksellä.

Lisäksi festivaaleilla palkitaan paras kissa-asu.

Bloggari Leigh Alexander on analysoinut, että kissavideoiden suosio johtuu siitä, että kissaihmiset ovat koiraihmisiä introvertimpia: Siinä missä koirien omistajat viihtyvät ulkoilmassa muiden ihmisten keskuudessa, kissaihmiset kuluttavat aikansa sisätiloissa tietokoneen parissa askarrellen.

Mutta kissavideofestivaalin ja -varjofestivaalin kaltaiset tapahtumat kenties osoittavat, että myös kissaihminen voi olla sosiaalinen.

Varjokissavideofestivaali Kalasataman Konttiaukiolla 30. elokuuta kello 18.
Lisätietoa: http://www.bermudahelsinki.com/event/varjokissavideofestivaali/

Sanat ja kuva: Jutta Juvenius

Kirjoittajan oma suosikkikissavideo on kulttisarja MacGyverin tunnusvideon pastissi, joka löytyy osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=yWqcsoBeK9M.