Vappu! Vappu! Vappu!

T:Teksti:

Vappu on TOTTA. Ylioppilaslehti seurasi opiskelijoiden vapunvieton etenemistä kantakaupungissa. Angry Birds -palloja, reppuun liiskautuneita piknikeväitä ja taskulämmintä kuohuviiniä. Keväälle, för våren!

Kansallisarkiston katolla sijaitsevan Kleio-patsaan seppelöinti aloitti historian opiskelijoiden vapun. Joonas Pesonen ja Anna Koivukoski (ylhäällä) myöhästyivät seremoniasta, mutta onneksi arkiston edestä löytyi toinenkin lakitettu patsasrouva. ”Nyt pitäisi vain löytää muut opiskelijat.”

Soc & Komin takapihalla skoolattiin vapulle vielä hillityssä tunnelmassa. Journalistiikan opiskelija Miranda Panula, valtio-opin opiskelija Elin Lahtivuori ja sosiologian opiskelija Rasmus Firon luottavat perinteiseen vappukaavaan. ”Tänään Mantalle ja huomenna sillis Kaisaniemen puistossa.”

Sosiologian opiskelijat Miika Mäki ja Iiris Herlin odottelivat Valtsikan vapun alkamista Kaisaniemen puistossa. ”Löydettiin hyvä paikka, tässä voisi olla vaikka koko vapun.”

HYY:n vappubooleilla mussutettiin munkkia DJ Kruunuhaan Hamsterin tahtiin. Mitä kuuluu Opiskelijoiden Liikuntaliiton varapuheenjohtaja Silva Loikkasen (vasemmalla) vappusuunnitelmiin? ”Ryyppääminen….ei kun siis juhliminen!” Loikkasen kanssa vappupoppareista nautiskelivat ex-hallituslainen Anni Mäkeläinen ja ”fuksi” Pekka Pesola.

Tulevien lääkäreiden pre-Manta alkoi Baarikärpäsen terassilta. Tommi Vesala, Eetu Lindgren, Annukka Pello, Allison Kauppila, Jan Nyberg ja Elisa Kallio opastavat juhlijoita turvalliseen vappuaattoon. ”Jos pirtusta tekee boolia, kannattaa antaa sen tekeytyä jonkin aikaa, jotta siitä tulee tasaista. Samaa pätee, vaikka booli nautittaisiin rektaalisesti.”

Sanat ja kuvat: Verna Kuutti