Anteeksi kuinka, Arto Luukkanen?

T:Teksti:

Dosentti Arto Luukkanen kritisoi presidentti Tarja Halosen roolia puolustusvoimien säästöohjelmassa. ”- – Puna-Tarja repi naamion kasvoiltaan aivan virkakautensa lopussa ja kantoi julkisesti vastuunsa puolustusvoimien tuhossa”, Luukkanen kirjoitti Uuden Suomen blogissaan 28. helmikuuta. Helsingin yliopiston Venäjä-asiantuntija Luukkanen ar-vioi, että Halonen käytti hyväkseen hallituksen hajanaisuutta.

Arto Luukkanen, kirjoitat: ”Vanhoja ideologisia keitoksia lämmittävät maailmanparantajat, kykenivät vuonna 2012 saavuttamaan sen mitä Stalin ei vuosina 1939-1944 taistelukentillä onnistunut.” Ketä ovat mainitsemasi maailmanparantajat?

”No ketähän ne ovat? En viitsi asiaa enempää kommentoida. Mutta kyllä tämä herättää ihmisissä kansalaisina ja veronmaksajina suurta huolta.”

Ilmeisesti viittaat tällä Halosen arvomaailmaan. Eikö heittoa pitäisi avata?

”En avaa, se on siinä. Voi sanoa, että tässä seurataan nuoruuden näkyä, ja se on sääli. Ajatus siitä, että Suomi voisi kulkea aseistariisunnan suunnannäyttäjänä on kaunis ja jalo, mutta tässä tehdään meille karhunpalvelus.”

Mitä Halosen naamion takaa löytyy?

”Sieltä paljastui aito oikea presidentti Halonen, joka ajoi oman viitekehyksensä etua. Se on aika surullista, sillä vuonna 2000 moni ajatteli, että onpa hienoa kun tulee nainen, joka puolustaa päähän potkittuja ja syrjäytyneitä. Se ei materialisoitunut. On ihmeellistä, että tästä ei puhuta.”

Mikä saa sinut arvelemaan puolustusvoimien tuhoutuvan?

”Jos teemme kuten Ruotsi 1990-luvulla eli riisumme itsemme aseista, olemme sitten spekulaatioiden kohteena. Jos toteutamme ideologisia aseistariisuntahaaveita, aiheutamme samalla epävakautta turvallisuuspoliittisessa mielessä.”

 

Hannu Hallamaa