Twitter on paskaa

T:Teksti:

”@ylioppilaslehti: Eikö riittäisi, että tämä teksti olisi vain 140 merkkiä pitkä, koska Twitter on niin saatanan ankea aihe. #atk-aiheiset kolumnit printissä.”

Pää räjähtää, kun mietin, millaiset ihmiset lasketaan nykyään median edelläkävijöiksi.

Suomessa Twitterin ytimen muodostavat nettisaarnaajat, joiden huuli väpäjää, kun he jauhavat tiedon murroksesta. He viittaavat tutkimuksiin, joissa kerrotaan, kuinka viestiminen vapautuu, kun kaikki saavat viestiä vapaasti.

Jälleen kerran vapaus on harhaa. Twiittaajat alistuvat lukemattomilla tavoilla. Uussanasepot nielevät tuosta vaan sysiruman kielenkäytön: lyhenneoksennukset, linkkiripulin ja häshkakkauksen. He suostuvat olemaan aivottomia uutisbotteja, jotka jakavat Hesarin vanhoja linkkejä ilman minkäänlaista persoonallista kosketusta.

 

”Spede on kuollut. vi.ttu/miKasPedE #paskuus.”

Twiittaajat nöyryyttävät itseään parin uuden seuraajan toivossa. Ihmiset valtaavat kaikin keinoin omalle brändilleen tilaa mutta ymmärtävät yhä heikommin, mihin oma tavisbrändi taipuu.

Facebookissa paskapääkaverit tulevat usein huutelemaan, jos viestiminen on surkeaa, mutta Twitterissä tyhjäpäisimmät viestijät jäävät oman elämänsä tiedotuslimboon. He eivät ymmärrä, että noloin viesti on arkinen ja henkilökohtainen: Olen junassa. Twitter palauttaa meitä kastijärjestelmään. Tavallisella ihmisellä ei ole julkkisten oikeuksia kertoa yksityiskohtia omasta elämästään.

Ei hätää, idiootti. Muistatko sen aforismikokoelman, jonka sait ylioppilaslahjaksi äidin tanttamaiselta serkulta? Nyt sille on vihdoin käyttöä, kun tavoittelet suuren sisällöntuottajan mainetta. Kuvittele vain, että tilisi on kuin se sanomalehden nuhjuinen nurkka, jossa päivittäin julkaistaan mietelause tai satunnainen sitaatti. Nerous ei ole koskaan ollut helpompaa, kun sen voi lainata Oscar Wildelta.

 

Turha esittää jaloa tiedonvälittäjää, kun on kuitenkin pohjimmiltaan suuri pätijä. Tämänkin tekstin olen kirjoittanut vain mainostaakseni, että Tero Paskapäällä on nykyään tili Twitterissä. Ei kannata vaivautua nettiin sitä seuraamaan. Annan teille premium-tilaajille etukäteen kaikki tämän vuoden twiittini.

 

Pääsiäinen on paskaa.

Vappu on paskaa.

Helluntai on paskaa.

Juhannus on paskaa.

Rapujuhlat on paskaa.

Itsenäisyyspäivä on paskaa.

Joulu on paskaa.

Uusi vuosi on ihan jebajees, kun WDC päättyy.

twitter.com/teropaskapaa