Läppäriklinikka muuttuu kiertäväksi

T:Teksti:

Helsingin yliopiston keskustakampuksella sijaitseva läppäriklinikka, eli kannettavien tietokoneiden tukipiste, sulkee ovensa tammikuun lopussa. Mutta palvelu ei lopu, ainoastaan muuttaa muotoaan. Tietotekniikkapäällikkö Matti Lattu kertoo, että tilalle tulee yliopiston eri kampuksilla kiertävä läppärien vastaanottopäivä.

”Tähän uudistettuun palveluun käytetään yhtä paljon henkilötyöpäiviä kuin läppäriklinikkaankin”, Lattu selventää.

Läppäriklinikka on pyörinyt kahden ihmisen työpanoksella arkisin neljä tuntia päivässä. Sen toimenkuvana on yliopistolle lisensoitujen ohjelmien asentaminen opiskelijoiden ja henkilökunnan koneisiin sekä auttaminen tietoturva-asioissa.

Ainakin teoriassa keskiverto-opiskelijan nauttima palvelutaso on nyt paranemassa, kun ongelmaista kannettavaa ei enää tarvitse raahata keskustaan. Keskustassa palvelu ei ole valtavan suurta joukkoa tavoittanut: tänä vuonna asiakkaita on käynyt noin 180. Esimerkiksi Aleksandrian neuvonnassa palvelutehtäviä on ollut 4 600.

Läppäriklinikan korvaavan palvelun nimi ei ole vielä selvillä, kuten ei myöskään sen kiertotiheys eri kampuksilla. Lattu lupailee tarkempaa tietoa uudesta palvelusta joulukuun loppuun mennessä.

 

Hannu Hallamaa