HYY leikkaa edunvalvonnasta ensi vuonna

T:Teksti:

Edustajisto päätti eilisessä kokouksessaan lakkauttaa palkatun kansainvälisten asioiden sihteerin pestin. Ylioppilaskunnan on pakko säästää, koska viime vuosina maksavien jäsenten määrä on tippunut ja inflaatio on nostanut tuotettujen palveluiden hintaa. HYYn tarjoamia palveluita ei ole tähän mennessä haluttu kuitenkaan karsia. Jotta ylioppilaskunta ei eläisi yli varojensa, jostain on säästettävä.

Kv-sihteerin työnkuvaan on kuulunut HYYssä muun muassa kehitysapukysymyksistä huolehtiminen ja opiskelijoiden kansainvälistymiseen liittyvä neuvonta. Kv-sihteeristä luopuminen ei johda irtisanomiseen, koska tehtävään ei valittu uutta henkilöä sen jälkeen, kun sitä hoitanut ilmoitti vaihtavansa työpaikkaa aiemmin syksyllä.

”Sihteeristö jo nyt kovilla”

HYYn hallituksen puheenjohtaja Leena Pihlajamäki pitää kv-sihteeristä luopumista ylioppilaskunnan edunvalvontakaartin merkittävänä leikkauksena.

”Onhan tämä huolestuttavaa. Sihteeristö on jo nyt ollut kovilla. Muihin ylioppilaskuntiin verrattuna HYYllä on jo nyt kokoonsa nähden vähän edunvalvontaresursseja.”

Osa kv-sihteerin tehtävistä siirtyy muille edunvalvontasihteereille ja hallituksen jäsenille, mutta kaikkia tehtäviä ei mitenkään saada jaettua. Moni pelkää päätöksen huonontavan ylioppilaskunnan keskeistä tehtävää, eli opiskelijoiden edunvalvontaa.

HYY palkkaa ensi vuonna projektisuunnittelijan, jonka tarkoituksena on hahmotella, miten ylioppilaskunta huolehtii kehitysapukysymyksistään. Pihlajamäki väläyttää mahdollisuutta saada rahallista apua ulkoasiainministeriöstä osa-aikaisen kehy-koordinaattorin palkkaamiseen.

Jäsenmaksuun korotus

Edustajisto päätti nostaa ylioppilaskunnan jäsenmaksua yhdellä eurolla vuonna 2013. YTHS:n terveydenhuoltomaksu nousee ensi lukuvuonna kaksi euroa, joten ensi syksynä opiskelijat maksavat yhteensä 93 euroa ylioppilaskunnan jäsenmaksua.

Budjettikokouksessa tehtiin myös lopullinen päätös luopua Domus Academican Pohjanhovi-juhlatilasta ja samassa kiinteistössä sijaitsevista bändikämpistä.

HYYlle uusi puheenjohtaja

Edustajisto valitsi HYYlle myös uuden puheenjohtajan ensi vuodeksi. Tehtävään valittiin filosofian maisteri Esa Perkiö, joka on toiminut tänä vuonna toisena varapuheenjohtajana. HYYn puheenjohtaja johtaa edustajiston kokouksia ja toimii ylioppilaskunnan edustajana. Ylioppilaskunnan ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin valtiotieteiden maisteri Reima Launonen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi valtiotieteiden maisteri Arto Aniluoto.

 

Maria Ruuska