Äänestä Helsingille suojeluspyhimys

T:Teksti:

Tilanne ei voi jatkua. Helsingillä ei ole suojeluspyhimystä. Ilmankos pääkaupunkia sorsitaan verotulojen tasauksessa, leipäjonot pitenevät ja lokit käyttäytyvät huonosti.

Lisäksi pyhimyskatveeseen jääminen on noloa. Lännessä meille nauraa Tukholman Eerik Pyhä, idässä hirnuu Pyhä Pietari. Jopa Oslon Pyhä Hallvard on ihmeissään. Isoilla ja merkittävillä kaupungeilla kuten Lontoolla suojeluspyhimyksiä on kokonainen liuta. Jopa ruipeloiden pikkumaiden pääkaupungeilla kuten Monacolla on oma pyhänsä, Dévote. Brysselin Pyhä Gudula onneksi auttaa myös suomalaispoliitikkoja, mutta ihmettelee kovasti, eikö Arkadianmäelle tarvittaisi ihan omakin suojelija. Pariisin Pyhä Genevieve varmaankin vain huokaisee säälivästi. Kollega Dionysius pudistaisi tyrmistyneenä päätään, ellei sitä olisi irrotettu Montmartrella noin vuonna 250. Ateenan Dionysios Areopagita voisi vähän skarpata, mutta missä jamassa Kreikka olisikaan, jolleivät pyhimykset paiskoisi hommia kellon ympäri?

Tällä hetkellä koko Suomen suojeluspyhimys, Pyhä Henrik, hoitaa vasemmalla kädellä myös Helsingin. Helsingin katolisesta hiippakunnasta vahvistetaan, ettei kaupungilla ole omaa suojeluspyhimystä. Katolisen perinteen mukaan pyhimyksen pitää olla pyhimysmäisyyden lisäksi jo siirtynyt ajasta iäisyyteen. Tilanne on kuitenkin niin paha, että Ylioppilaslehti on kuitenkin valmis tinkimään molemmista kriteereistä, kuten myös katolisen kirkon myöntämästä virallisesta tittelistä. Nykytila on sietämätön. Helsinki tarvitsee suojeluspyhimyksen.

Olisiko sopiva pyhimys esimerkiksi klassinen Pyhä Laurentius, Kallion enkeli Annikki Tähti tai vaikkapa kaikkien humalaisten ja nälkäisten suojelija, Harrin nakin Harri?
Ylioppilaslehti järjestää äänestyksen Helsingin suojeluspyhimyksestä. Valitse ehdokkaasi listasta tai ehdota omaa pyhimystä. Äänestää voit 5.12. asti.

Äänestykseen