Muuttakaa pois tai olkaa hiljaa

T:Teksti:

Kun bloggaa siitä, kuinka paljon vihaa asumistaan, alkaa asuminen täällä tympiä oikein olan takaa, joten olen käyttänyt aikaa uuden kodin etsimiseen täällä riehumisen sijaan. Onnea vaan, vai mitä. Todennäköisesti täällä jumitetaan vielä pitkän aikaa.

Asiaan. Mun piti kertoa teille muusikoista. Niitä asuu mun tietääkseni ainakin Pasilassa, Kumpulassa, Arabiassa (duh), Merihaassa ja Malmilla ja HOASin sivujen mukaan myös monessa muussa paikassa.

Joka tapauksessa, pidän muusikoista, ihan oikeasti tosi paljon, eikä musiikin parissa puljaaminen ole ihan tuntematon asia mullekaan. Silti täytyy semiäkäisenä naapurina kysyä ivallisesti, että onko meidän velvollisuutena olla bänditreenien todistaja, tai kuuluuko mun kuunnella, kun joku tuleva Santana treenaa? Entä kuuluuko kerrostalossa järjestää keikkoja, vaikka naapureina kuinka olisikin muita muusikkokavereita tai musiikin ystäviä?

Onko HOASilla asuvan velvollisuus sietää naapureidensa älämölöä ja ääntä, jos se sattuu olemaan musiikillisesti hieman laadukkaampaa kuin Rock Band? Jos muusikko treenaa kotona, kuuluuko rappukäytävän kaikua, tai ikkunasta leijailla sulosäveliä?

Kaiken nykypäivän melusaasteen valossa mun on pakko todeta, että ei, ainakaan jatkuvasti ja koko ajan. Ihmiset elää nykyään tolkuttomassa kakofoniassa, joten kun pääsee kotiin, on ihan ok olettaa, että siellä olisi rauhallista, tai että voi valita
ne taustaäänet, jota haluaa kuunnella.  Mulla on muutenkin tarkka musamaku, eivätkä kenenkään sorminäppäryys- tai skaalaharjoittelut kuulu siihen, mitä haluaisin kuunnella.

Joku voisi pitää leffaromantiikkana sitä, kun yön pimeinä tunteina kaksi ruumista painautuu yhteen ja jostain kaikuu yksinäisen kitaran haikea huokaus. Minä en. Haluan valita ääneni itse.

Sitä paitsi: jokaisella itseään muusikoksi väittävällä on melkoinen kotistudio usein jo opiskeluaikoinaan. Siihen kun kerää sukulaisilta kolehdiksi studiolaatuiset kuulokkeet, niin ainakin sekä sähkökitaran, basson että sähköpianon melut saa pidettyä omissa korvissaan, ja säästyy vielä siltäkin, että naapurikämpän muusikko varastaisi riffi-idean.