Kulttuuriratikka otti varaslähdön kesäreitille

T:Teksti:

Kulttuuriratikan uuden kesäreitin avajaisia vietettiin aurinkoisissa tunnelmissa Helsingin Kauppatorilla. Tunnelmaa ei varjostanut edes se, että avajaisia varten paikalle tulleet vieraat jäivät avajaiskierrokselta pois ratikan lähdettyä yllättäen liikkeelle.

Linjalla 7A talven ajan kiertänyt Kulttuuriratikka liikennöi 14.8. asti linjalla 5. Lähtöjä on tiistaista torstaihin, ja sisään pääsee tavallisen matkalipun hinnalla.

Kulttuuriratikka on HSL:n, HKL:n ja Kulttuuritehdas Korjaamon yhteistyöprojekti.

Tarjolla on kesän mittaan muun muassa Ryhmäteatterin Ronja, ryövärintytär, Helsinki Poetry Connectionin runokierros sekä Liisa Pentti + Co:n tanssiesitys.

Katso koko kulttuuritarjonta Korjaamon nettisivuilta.

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri avasi tilaisuuden Kauppatorin pysäkillä.

Varaslähdön ottaneen ratikan toisen kierroksen odottaminen sujuu HKL:n harmonikkaorkesteria kuunnellen.

Turkulaiset Jorma ja Merja Puustinen olivat innoissaan Kulttuuriratikasta ja toivoisivat samanlaista myös Turkuun. "Tulisi vain ensin koko raitiovaunuliikenne Turkuun", Jorma tuumaa.

Muusikko Topi Saha oli ennen keikkaansa huolissaan raitiovaunun akustiikasta. Laulu ja soitto kuuluivat kuitenkin hyvin kaikkialla vaunussa.

Ratikassa on esillä valokuvataiteilija Kari Soinion helsinkiläisaiheisen Kaunis kaupunki -sarjan näyttely. Soinion mielestä valokuvat sopivat erittäin hyvin työmatkalaisten katseltavaksi.