Eläydy Shakespeareen, larppaaja

T:Teksti:

Teatteri Naamio ja Höyhen tuo taidelarppi-illat Helsinkiin.

Teatteri Naamio ja Höyhen tuo Helsinkiin peli-illat, joissa osallistujat pääsevät kokeilemaan taidelarppausta. Lauantaisin järjestettävissä liveroolipeli-illoissa ei heiluta keskiajalla eikä Tolkienin maisemissa, vaan esimerkiksi Shakespearen draamassa tai unessa keskustan kaduilla.

Kevään aikana järjestetään kolme peli-iltaa, joista jokaisessa koetaan eri larppi.

Suomen teattereissa vastaavaa ei ole ennen nähty, eikä Korpelan mukaan vastaavaa ole ollut tarjolla larppaajillekaan. Peli-illat alkavat perehdyttävällä työpajalla, jossa osallistujaa valmistellaan pelimaailmaan, hahmoihin ja improvisointiin.

Peli-illat eivät ole esityksiä, vaan peli luodaan yhdessä osanottajien kanssa kahden pelinjohtajan luotsaamana. Larpit on suunniteltu sellaisiksi, ettei rooliasua, varusteita tai aiempaa kokemusta tarvita lainkaan. Peli kestää muutaman tunnin.

Peli-illat jatkavat Aarni Korpelan ja Johanna MacDonaldin nelivuotiasta Walkabout-projektia, joka on sekoitus teatteria, installaatioita, pelejä ja improvisaatiota. Kahden hengen työryhmää ruokkii Pohjoismaiden kokeellinen ja kunnianhimoinen larp-skene.

Inspiraatiota on haettu Oslon Laivfabrikken-projektista, jonka innoittamana peli-iltoja on syntynyt kaikkiin Pohjoismaihin. Laivfabrikkenin perustava ajatus on, että larppeihin pitäisi voida osallistua kuin elokuviin: ostaa lippu ja saapua paikalle.

Sanna Uuttu

Ensimmäinen peli-ilta 16.4. Liput 10 €.

Lisätietoa: www.aarnikorpela.com/gamenights.html