Jihad-Cosmo

T:Teksti:

Al-qaida käy taisteluun länsimaisin asein. Sen nimissä on lanseerattu uusi naistenlehti, joka tarjoaa kauneus- ja deittailuvinkkien ohella jihadin oppeja. Al-Shamikhan motiivit kertoo jo kansi: siinä missä länsimaisissa naistenlehdissä kantta myydään suoraan kameraan katsovalla vähäpukeisella naisella, Al-Shamikhan kansikuvana on konepistooli.

The Independentin mukaan Al-Shamikha muistuttaa monelta osin ­Cosmopolitania tai Elleä kauneusvinkkeineen ja etikettisääntöineen. Myös Al-Shamikha ohjeistaa, kuinka löytää Se Oikea tai kuinka saavuttaa täydellinen aurinkosuoja. Al-Shamikhassa se oikea tosin tarkoittaa oikeaa islamistitaistelijaa ja täydellinen aurinkosuoja pysymistä kotona ja pukeutumista niqabiin.

Lehdessä on marttyyrien vaimojen haastatteluja ja itsemurhaiskuissa henkensä antaneita ylistäviä artikkeleita. Ensimmäinen pääkirjoitus ei tätä taustaa vastaan ole yllätys. Sen mukaan aviisin päämääränä on kouluttaa ja värvätä naisia taisteluun islamin vihollisia vastaan, The Daily Mail kertoo.

Al-Shamikhaa edelsi yhdeksän kuukautta sitten lanseerattu Inspire. Englanninkielinen verkkolehti on suunnattu nuorille muslimeille lännessä, ja se sisältää muun muassa pomminteko-ohjeita. Seuraavaksi odotamme Jihad-Vauva-lehteä.

Ann-Mari Huhtanen