Tänä iltana soittolista pelastaa elämäsi

T:Teksti:

Harkitut musiikkivalinnat tekevät kotibileet. Tarvitset vain äänentoistolaitteisiin kytketyn tietokoneen ja kattavan varaston musiikkia digitaalisessa muodossa.

1
Valitse sinulle kaikkein helppokäyttöisin soitto-ohjelma. iTunes tai Winamp ovat suosituimmat. Windows Media Playerillakin pärjää. Myös stereoihin kytketty iPod on kätevä. Tee jollain niistä uusi soittolista ja ala kasata sinne kappaleita.

2
Aloita rauhallisilla biiseillä. Tanssilattia muodostuu vasta illan pimetessä, jos on muodostuakseen. Softeissakin kappaleissa on hyvä olla selkeä biitti, johon ihmiset voivat naputella jalkaa lattiaan. Reggae tai elektropoppi toimivat aina.

3
Ole monipuolinen! Ei pelkkää heavya, suomirokkia tai räppiä ellet halua ahdasmielisten musiikkivalintojesi kertovan sinusta. Ei montaa biisiä samalta bändiltä eikä samaa biisiä kahta kertaa. Yllätä! Heitä sekaan sinulle tuntemattomampaa matskua tai sellaista, josta et itse pidä, mutta tiedät vieraiden pitävän. Sekoita tyylejä! Gunnarit ja Lady Gaga ovat uupumukseen asti kuultuja, mutta peräkkäin soitettuina kestävät kuuntelua. Ihan sama, miten biisit miksautuvat keskenään. Asiasta valittava on väärissä bileissä.

4
Illan edetessä musiikin on kuumettava. Nosta tempoa. Soita vain nopeita biisejä. Älä unohda hittejä ja nostalgiaa! Ne saavat jengiin eloa. Teininä puhkikuultu hirveä renkutus on se, jonka sanat kaikki osaavat ulkoa ja jota kaikki haluavat tanssia.

5
Helpoin tapa saada bileet päätökseen on painaa stop-nappulaa.

PS.
Jos hallitun soittolistan laadinta vaikuttaa työläältä, kerää kaikki mielestäsi maailman parhaat biisit (pitäen mielessä kohdat 3 ja 4) ja anna soitto-ohjelman random play -toiminnon hoitaa loput.

Matti Markkola