Voi itku. Huolimatta rehellisen ideologisesta kirjoituksestaan, Opiskelijatoiminnan ryhmä oli harmillisen montaa mieltä keskenänsä (Ylioppilaslehti 22.1.2010). Samaan aikaan vaadittiin opintotuesta sosiaalista etuutta, mutta kuitenkin sen penättiin olevan juuri perustulon kaltaista, jossa ei ole tarveharkintaa.
    Vieläpä Opiskelijatoiminta moitti oikeistolaista opintotukea, mikä edusti kirjoituksen ideologista osuutta. Jotta ymmärrän kirjoituksen hengen oikein, tarkistaisin, että kritisoivatko Opiskelijatoiminnan kynäilijät siis sini-vihreän hallituksen jo tekemiä toimia eli opintorahan 15 prosentin korotusta ja tulorajojen 30 prosentin korotusta, vai kritisoitiinko jo ennalta hallitusta, joka ei ole tehnyt vielä esitystään opintotuen uudistuksista?
    Joka tapauksessa keskustelu opintotuen kehittämisestä on paikallaan, samoin ideologinen revittely. Harmi, että se näytti nyt viiden hengen ruuhkalta.

Elina Laavi
Kokoomusnaisten pääsihteeri
SYL:n sosiaalipoliittinen sihteeri 2006-2007