Ravitsevampaa kasvisruokaa Unicafelle

T:Teksti:

Ylioppilaslehti uutisoi adressista, jossa Unicafelta vaaditaan ravitsevampaa kasvisruokaa (YL 2/2010). Haluamme kiittää adressin laatineita Saija Räsästä, Anna Tomia ja Anna Virkkusta asiallisesta palautteesta.
    Adressissa esitetyt näkemykset ovat linjassa niiden vastausten kanssa, joita saimme asiakastutkimuksessamme loppuvuonna 2009. Unicafen toivotaan tarjoavan monipuolista, terveellistä ja maukasta kotiruokaa sekä panostavan kasvisruokaan aiempaa enemmän.
    Reseptiemme uudistustyö on aloitettu, ja ne otetaan käyttöön maaliskuussa 2010. Uudistuksessa painopisteinä ovat ruuan maku ja terveellisyys.
    Huomiota kiinnitetään suolapitoisuuteen, rasvan laatuun ja kasvisruokien proteiinimääriin. Käytämme jatkossa Pansuolaa, sydänystävällistä kasvisrasvaa, rypsiöljyä ja vegaaniruuissa soijakermaa. Liemivalmisteemme eivät sisällä natriumglutamaattia eivätkä yleisesti allergisoivia ainesosia. Emme käytä uppopaistettuja tuotteita. Tuoteselosteet energiasisältöineen ovat nähtävillä ravintoloissamme.
    Tarjoamme jatkossa päivittäin vähintään yhden vegaaniruuan joka ravintolassamme.
    Ravintolaruuan hinnan on katettava raaka-aineet, henkilöstökustannukset sekä toiminnan kiinteät kustannukset. Esimerkiksi kasvispyöryköiden valmistaminen käsityönä on opiskelijalounaan enimmäishinnan ja suuren volyymin takia mahdotonta.
    Suomalainen elintarviketeollisuus käyttää laadukkaita raaka-aineita ja tekee hyvää työtä kehittämällä lisäaineettomia ja sydänystävällisiä eineksiä. Unicafe on mukana vaikuttamassa tähän kehitykseen.
    Haluan vielä korostaa, ettei tehtävämme ole keskittyä yksinomaan vegaaniruokaan, vaan erilaisten vaihtoehtojen tasapuoliseen tarjoamiseen.
    Uskomme adressin laatijoiden tavoin, että kasvikunnan tuotteista koostuva ruokavalio on mahdollista rakentaa ravitsemuksellisesti täysipainoiseksi. Olemme kiitollisia siitä, että aktiivinen asiakaskuntamme osallistuu palautteillaan työhömme. Toivomme näin olevan jatkossakin.
    Yhteistyöterveisin,

Arja Kosonen
Toimitusjohtaja, Oy Unicafe Ab